Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Mustafa Šentop boraviće danas i sjutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Ceremonija povodom dolaska delegacije Turske biće upriličena u srijedu, 22. decembra, u organizaciji domaćina ovog događaja, Bečića, na aerodromu u Podgorici

Predsjednik Velike narodne Skupštine Republike Turske Mustafa Šentop boraviće, na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 22. i 23. decembra, saopšteno je iz Kabineta Bečića.

Ceremonija povodom dolaska delegacije Turske biće upriličena u srijedu, 22. decembra, u organizaciji domaćina ovog događaja, Bečića, na aerodromu u Podgorici.

“Drugog dana posjete, nakon zvanične ceremonije dočeka ispred zgrade Skupštine Crne Gore, dva predsjednika imaće tête-à-tête razgovor, nakon čega će uslijediti potpisivanje Protokola o međuparlamentarnoj saradnji između Skupštine Crne Gore i Velike narodne skupštine Republike Turske”, navodi se u saopštenju.

Sporazum o saradnji koji će potpisati Bečić i Šentop, kako su istkli, imaće za cilj jačanje saradnje najviših zakonodavnih domova dvije tradicionalno prijateljske države u vidu jačanja kontakata između stalnih odbora i skupštinskih grupa prijateljstva potpisnica ovog važnog dokumenta.

“Izjave za medije predsjednika parlamenata Crne Gore i Turske predviđene su za 12 sati na press poziciji u Skupštini Crne Gore. Nakon toga, delegacije će posjetiti Spomenik Partizanu borcu na Gorici, gdje će predsjednik Šentop položiti vijenac borcima i narodnim herojima palim u Narodnoosobodilačkom ratu 1941-1945 godine. U čast visokog gosta predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić prirediće svečani ručak, ali i svečani ispraćaj delegacije”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve