Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Muratović: Skrivanje informacija ukazuje na neprofesionalan rad RTCG

''Razočaravajuće je vidjeti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost''

Sinoćni centralni Dnevnik, još jedan je u nizu primjera oslobađanja TVCG od novinarstva i etičkih standarda, saopštio je Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

“Neobjavljivanjem informacije o prvom, zvaničnom susretu crnogorskog i poljskog predsjednika Mila Đukanovića i Andžeja Dude, upriličenog u crnogorskoj prijestonici, više nego očito svjedoči o profesionalnom posrnuću Javnog servisa.

Razočaravajuće je vidjeti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost”, kaže Muratović.

„Novinari i urednici su odgovorni, ne samo za ono što objave, već i za ono što prećute, a od interesa je za javnost, profesionalni je standard koji se odnosi na kredibilitet, za aktuelnu rukovodeću strukturu očigledno nepoznat.

Nema sumnje, riječ je o gruboj demonstraciji neetičkog – iz političkih centara – dirigovanog novinarstva, koje umjesto činjenica i stvarnih događaja manipuliše neistinama i selektivnim prikazom stvarnosti”, dodaje Muratović.

No, kako kaže, od medijske kuće, koja je parlamentarni zamijenila svetosavskim kanalom, čiji novinari pokorno pred kamerama, popovima ljube ruke, kome se pričinjavaju pucnji na policiju na Belvederu i nije za očekivati da baštini principe profesionalnog i objektivnog novinarstva.

“Samo, oslobođen od novinarstva, „osvježen“ i „osnažen“ tragačima za jalovima aferama, tzv. Javni servis, može da „prespava“ posjetu predsjednika jedne evropske države i članice NATO, Crnoj Gori. No, iako je od „spavača” mnogo je. Buđenje će biti bolan i nedosanjan san uspostavljanja trajnog klerikalnog mraka, čiji medijski izvođači radova nikako da se odmaknu od aferaške inventivnosti u koju više i sami ne vjeruju. No dug se mora vraćati…

U međuvremenu, radi interesa crnogorskih građanki i građana koji i finansiraju RTCG, korisno bi bilo da se nacionalni javni medijski servis, vrati tamo gdje mu je mjesto – zakonom definisano”, zaključuje Muratović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve