Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

MUP demantovao Katnića da je njihov kolegijum Belivuku i Miljkoviću skinuo zabranu ulaska

Podsjećaju, Uprava policije je u tom periodu bila samostalni organ, a stupanjem na snagu Zakona o unutrašnjim poslovima, 3. jula ove godine, postala je sastavni dio Ministarstva unutrašnjih poslova

Kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova nije donio odluku o skidanju zabrane Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, niti je to bilo u nadležnosti ovog organa, saopšteno je danas iz MUP-a. Tu informaciju danas je na pres konferenciji iznio glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

“Budući da je zabrana ulaska u Crnu Goru za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića skinuta 28.12.2020.godine, jedini menadžment koji je to mogao uraditi je kolegijum ili menadžment Uprave policije”, navodi se u reagovanju.

Podsjećaju, Uprava policije je u tom periodu bila samostalni organ, a stupanjem na snagu Zakona o unutrašnjim poslovima, 3. jula ove godine, postala je sastavni dio Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Takođe, podsjećamo da u tom periodu nije bio sadašnji menadžment Uprave policije i napominjemo da ne postoji pisani trag te odluke u vidu zapisnika, izvještaja i slično. Ministarstvo unutrašnjih poslova je u par navrata tražilo od Uprave policije podatke o navedenom slučaju i dostavljeni su odgovori sa oznakom tajnosti”, navode iz MUP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
26.08.2021-16:46 16:46

Nije go..o no se pas pos.o.