Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Mugoša: Spremni za razgovore, svi modeli su na stolu

On je u emisiji Link na Radiju Crne Gore kazao da i se naša zemlja nalazi u velikoj institucionalnoj krizi, te da se postavlja pitanje da li bi izbori promijenili išta u smislu u konstituisanja nove vlade

Socijaldemokrate i sada prefiriraju izbore kao najdemokratskiji vid za izlazak iz političke krize, ali smo uvijek spremni da razgovaramo i o potencijalno drugim modelitetima, kako bismo vidjeli postoji li mogućnost da se period do izbora prebrodi na adekvatniji način, ocijenio je poslanik SD-a Boris Mugoša.

On je u emisiji Link na Radiju Crne Gore kazao da i se naša zemlja nalazi u velikoj institucionalnoj krizi, te da se postavlja pitanje da li bi izbori promijenili išta u smislu u konstituisanja nove vlade.

“Vjerovatno bi se izgubilo tri, četiri mjeseca na izbore i pregovore, a stagniramo na putu EU integracija. Svi modeli su na stolu, a ozbiljni politički subjekti bi trebalo da razmatraju sve opcije”, rekao je Mugoša.

Govoreći o kontaktima s liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem o manjinskoj vladi, Mugoša je rekao da je bilo neformalnih kontakata u prethodnom periodu.

Manjine imale najgrađanskiji pristup

“Mi još nemamo koncept te manjinske vlade, rekli smo da na slijepo nećemo podržavati bilo šta. Manjinska vlada je jedan od modela”, rekao je Mugoša.

Trebalo bi, kaže, sačekati da se vidi koje će partije biti okosnica buduće manjinske vlade. Konkretno, kad je riječ o manjinskim partijama u Crnoj Gori, Mugoša je rekao da su one ponos naše zemlje, te da su manjine imale najgrađanskiji pristup.

“I predsjednik moje partije (Damir Šehović) je pripadnih bošnjačke nacionalnosti. Kad gledate njegove stavove, to je najgrađanskiji pristup. Ne treba da gledamo kako se neko zove i preziva, već za šta se on zalaže”, kazao je Mugoša.

O pitanjima, poput Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kaže Mugoša, trebalo bi pričati sa mnogo manje tenzija.

Program “Evropa sad” potrebno unapređivati

Osvrnuo se i na set poreskih i ekonomskih reformi, kroz program Evropa sad, navodeći da je i ranije govorio da je u pitanju marketinška priča koja vodi ka osnivanju partija na leđima državnih resursa, što se, kako je rekao, ispostavilo kao tačno.

“Po meni, i tada sam govorio, treba fazna primjena. Ima dobrih rješenja. Da li će biti održiva, pokazaće vrijeme. Svako ko je na vlasti mora da implementira”, rekao je Mugoša, navodeći da će biti potrebno unapređenje programa Evropa sad.

Bilo kakva korekcija Evrope sad, kako je rekao, moraće da traži podršku u parlamentu.

Kad je u pitanju rast cijena goriva, Mugoša kaže da se moralo intervenisati jer su trendovi pokazivali da će one konstantno rasti.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve