Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Koji domaći eksperti su radili pro bono na tužilačkim zakonima

Ne vidim niti jedan razlog da se ne objave imena domaćih eksperata koji su, kako je izjavio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, radili pro bono, kaže Mugoša

Ostaje i dalje pitanje ko je radio na izmjenama Zakona o državnom tužilaštvu. Ne vidim niti jedan razlog da se ne objave imena domaćih eksperata koji su, kako je izjavio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, radili pro bono, kazao je poslanik SD-a Boris Mugoša.

Kao prvo, ističe Mugoša, treba da afirmišemo domaću ekspertizu u toj oblasti.

“Kao drugo treba i da znamo ko je odgovoran za predloženi tekst Nacrta Zakona, sa kojim su do danas zvanično upoznati samo naši medjunarodni partneri i predstavnici parlamentarne većine ali ne i stručna i laička javnost u Crnoj Gori. Trenutno nije toliko ni važno u skladu sa kojim propisim se organizovao rad na pripremi Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnom tužilaštvu, jer je tačno propisano ko može i na koji način u ime Vlade raditi na pripremi zakonskih akata”, naveo je Mugoša na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
15.05.2021-11:00 11:00

To je transparentnost po apostolima. Krivokapić je bio obećao da će saopštiti ko su pravni eksperti koji su predložili vladu sa dvanaest ministarstava. Zaboravio je na obećanje, a njegovim putem evo nastavljaju Dritan i drugi. Izgleda da se veliki novac isplaćuje za konsultantske usluge i projekte tipa novih zakona i to ljudima van Crne Gore. Još je tajna koliko su koštali eksperti kod zaduživanja ili koliko troše na službena putovanja. MANS ćuti, a grajali su bez prestanka o korišćenju vladinog aviona i slično.