Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Mugoša: Ičević nije prijedlog Ljekarske komore, Vlada da poništi ili promijeni odluku

Mugoša kaže da je iz medija saznao da je Vlada Crne Gore za članicu Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje, na prijedlog Ljekarske komore, imenovala dr Anu Ičević.

Da je Upravni odbor Fonda za zdravstveno osiguranje protivzakonito imenovan, te da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović prekršila zakon, potvrdio je predsjednik Ljekarske komore Aleksandar Mugoša. On je kazao da Ljekarska komora nije predložila Anu Ičević da bude njen predstavnik, jer im se niko nije obratio, niti ih je bilo ko, na bilo koji način, kontaktirao tim povodom. Zato će se obratiti premijeru Zdravku Krivokapću i tražiti da Vlada poništi ili bar promijeni svoju odluku o imenovanju Ane Ičević za članicu Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje.

Mugoša kaže da je iz medija saznao da je Vlada Crne Gore za članicu Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje, na prijedlog Ljekarske komore, imenovala dr Anu Ičević.

“U ime Ljekarske komore želim da saopštim da jednostavno nije bilo moguće imenovati dr Anu Ičević za predstavnicu Ljekarske komore u Upravnom odboru Fonda, iz prostog razloga što Ljekarska komora nije predložila dr Anu Ičević da bude njen predstavnik. Da bih bio precizniji, niko nam se nije obratio, niti nas je bilo ko, na bilo koji način, kontaktirao tim povodom”, ističe Mugoša.

On dodaje da izvršni odbor nije dao svoj prijedlog, nijesu ni obaviješteni da trebaju predložiti nekoga.

“Nemam ništa protiv da koleginica Ičević bude članica Upravnog odbora, ali se mora znati da ona nije prijedlog Ljekarske komore Crne Gore. Iskreno ne mogu da razumijem koji su razlozi ovakvog postupanja”, ističe Mugoša.

Zbog obaveze koju mu nameće Statut obratiće se kabinetu premijera i tražiće da Vlada poništi ili bar promijeni svoju odluku.

“Ako je istinita informacija da je odluka Vlade donesena na prijedlog ministarke zdravlja, zahtjevam da ministarka zdravlja obrazloži crnogorskim ljekarima razloge svog ponašanja u ovom slucaju, odnosno ako je Zakon o zdravstvenom osiguranju dao mogućnost i pravo crnogorskim ljekarima da imaju svog predstavnika u Upravnom odboru Fonda iz kog razloga nam je to pravo uskratila”, ističe Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve