Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Mitrović: Država mora omogućiti pravo glasa licima koja su upisana u birački spisak

Pobjeda Đukanovića je jedini garant da ćemo se vratiti na put evropskih integracija i da ćemo uspjeti, uz mnogo truda i rada, da ih realizujemo i da se otrgnemo iz svetova koji nam se nude i mračne balkanske prošlosti koja dvije i po godine pomalja glavu, smatra Mitrović

Bojim se da su mladi ljudi generator dobrog rezultata predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, što smatram poražavajućim za naše društvo, kazala je dr pravnih nauka Gordana Mitrović u emisiji “Pressing” Gradske RTV.

Mitrović ističe da nas jedino težak i naporan rad može izvući iz problema.

“Priče o lakoj zaradi, nezadovoljstvo zaradom i poremećeni sistem vrijednosti… mislim da je bio okidač za sve nevolje koje su nas snašle”, navodi Mitrović.

Posebno je problematično, kaže, da se mladi, školovani ljudi, ne zapitaju odakle sredstva da se naglo povećavaju zarade, a da to ne generiše veliku inflaciju koja pogađa građane kojima nije povećana zarada.

“Preduzetniku koji radi sam, niko nije dao duplo veći prihod, a inflacija je povećala cijene u prodavnici svima jednako”, dodaje Mitrović.

Smatra da optimizam aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića nije neutemeljen.

“Očekujem njegovu pobjedu, jer ne vidim drugi način da nastavimo put ka Evropi i ubrzamo napredak. Njegova pobjeda je jedini garant da ćemo se vratiti na put evropskih integracija i da ćemo uspjeti, uz mnogo truda i rada, da ih realizujemo i da se otrgnemo iz svetova koji nam se nude i mračne balkanske prošlosti koja dvije i po godine pomalja glavu”, navodi Mitrović.

Upitana hoće li DF i Demokrate pristati da se “žrtvuju” za interese konkurencije, Mitrović odgovara da postoji pravilo u ekonomiji – “Nema besplatnog ručka”, koje naročito važi u politici.

“Ne znam da li će pristati, ali ako pristanu ta ‘žrtva’ neće biti besplatna. Mislim da će u biračkom tijelu prevladati racionalni pristup”, poručuje Mitrović.

Ona ističe da država licu koje ima pravo da glasa mora to pravo i da omogući.

“Legitimitet glasanja dijaspore se ne može dovoditi u pitanje, ali bismo s razlogom mogli dovesti u pitanje glasanje lica iz okolnih država”, kaže Mitrović, dodajući da se pitanje dijaspore moglo riješiti na način što će biračko pravo ostvariti u diplomatsko-konzularnim predstavništvima širom svijeta.

Crna Gora je, zaključuje, doživjela sunovrat na svim poljima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve