Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstva Crne Gore i Srbije: Konzularni odnosi dobri, spremni za njihovo dalje razvijanje

Ocijenjeno je, dodaju iz MVP, da su konzularni odnosi dviju država dobri, dok je istovremeno izražena spremnost za njihovo dalje razvijanje kroz redovnu razmjenu iskustava i prakse

Kvalitetna i sadržajna saradnja u oblasti konzularnih poslova značajno doprinosi snaženju međudržavnih odnosa, ocijenjeno je danas tokom konzularnih konsultacija između Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, u Podgorici.

Kako je saopšteno iz MVP, delegaciju Crne Gore predvodila je ambasadorka Stanica Popović, v.d. generalne direktorice za konzularne poslove i saradnju sa iseljeništvom, a delegaciju Republike Srbije ambasadorka Mirjana Živković, v.d. pomoćnice ministra spoljnih poslova za konzularne poslove.

“U fokusu konsultacija bio je pregled ugovornog stanja, osvrt na primjenu Sporazuma o uzajamnom zastupanju u pružanju konzularne zaštite i usluga u trećim državama, teme iz oblasti vizne politike, preleta i tranzita, međunarodne zaštite i pomoći, unapređenja rada konzularnih službi, te drugih pitanja iz domena konzularnih poslova”, navodi se u saopštenju.

Ocijenjeno je, dodaju iz MVP, da su konzularni odnosi dviju država dobri, dok je istovremeno izražena spremnost za njihovo dalje razvijanje kroz redovnu razmjenu iskustava i prakse.

“Današnjim konsultacijama su prisustvovali i predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova koji su razmijenili stavove i iskustva iz oblasti režima prelazaka državne granice i suzbijanja ilegalnih migracija”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve