Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

MVP tražilo obrazloženje Srbije za zabranu koja je uručena Jovani Marović

Oni su saopštili da su izrazili uvjerenje da se sa ovakvom praksom neće nastaviti jer narušava demokratske vrijednosti i otežava dalji razvoj dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore (MVP) zatražilo je od organa Srbije obrazloženje odluke kojom je bivšoj ministarki evropskih poslova u Vladi Crne Gore Jovani Marović sinoć zabranjen ulazak u tu državu.

Oni su saopštili da su izrazili uvjerenje da se sa ovakvom praksom neće nastaviti jer narušava demokratske vrijednosti i otežava dalji razvoj dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje.

”Što su glavni preduslovi za izgradnju zajedničke evropske budućnosti, kao ključnog vanjskopolitičkog prioriteta obje države”, poručili su u MVP.

Kažu da su po saznanju da je Marović na graničnom prelazu na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, odbijen ulazak u Republiku Srbiju, stupili u kontakt sa imenovanom, dok je Ambasada Crne Gore u Beogradu, shodno svojim nadležnostima, preduzela odgovarajuće mjere u cilju povraćaja ličnih dokumenata i omogućila njen povratak u Crnu Goru iste večeri.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
24.08.2023-15:17 15:17

…baš ste ih zamislili – “bravo vam ga -sram vas bilo “ -tako štitite svoje građane CG !