Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Milović: Spajić tokom ove nedjelje predao zahtjev za ispis iz državljanstva

On tvrdi da Spajić ima potvrdu da je odjavio prebivalište u Srbiji i ima potvrdu da je predao zahtjev u kom navodi da se odriče srpskog državljanstva

Milojko Spajić je tokom ove nedjelje predao zahtjev za ispis iz državljanstva Srbije, rekao je Andrej Milović, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

Milović je saopštio da je Državna izborna komisija (DIK) “nije meritorni organ koji sudi o državljanstvima niti o prebivalištima”. Poručio je da “DIK vodi hajku protiv Spajića”.

“DIK je šalter organ kome predate neophodna dokumenta i on čekira imate li ili nemate neophodna dokumenta i glasa. Na tom šalteru zvanom DIK Milojko Spajić, da bi bio kandidat za predsjednika, mora da preda sledeće stvari – pisanu izjavu da prihvata kandidaturu, potvrdu o biračkom pravu kandidata, potvrdu o prebivalištu kandidata, uvjerenje o državljanstvu i potpise birača za podršku kandidata”, rekao je Milović u emisiji “Načisto” na TV Vijesti dodajući da Spajić ima sve što je neophodno da preda DIK-u.

On tvrdi da Spajić ima potvrdu da je odjavio prebivalište u Srbiji i ima potvrdu da je predao zahtjev u kom navodi da se odriče srpskog državljanstva.

“Shodno tome, Spajić ima sve što je potrebno da preda DIK-u ako bude potrebno”, dodao je Milović.

Milović je poručio da dok god “MUP Crne Gore njemu ne oduzme državljanstvo, Spajić je državljanin Crne Gore i ima biračko pravo da bude biran”.

Spajić je tokom ove nedjelje predao zahtjev za ispis iz državljanstva, saopštio je Milović.

“Nije moguće da mu Crna Gora oduzme državljanstvo, kada se on odriče državljanstva”, tvrdi Milović.

Da li je Spajić koristio svoja biračka prava u Srbiji, Milović odgovara da ne zna i da to treba pitati Spajića.

Predsjednik DIK-a, Nikola Mugoša rekao je da Spajić i dalje nije kandidat, te da on “ne može da komentariše potencijalne situacije koje se tiču njegovog državljanstva”.

“Nisam ovlašćen niti mogu komentarisati hipotetičke situacije koje se odnose na potencijalnog kanidata. Tek kada Spajić preda kandidaturu, DIK ima rok od 48 sati da o istoj odluči”, rekao je Mugoša u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
maestro
17.02.2023-02:44 02:44

“Nije moguće da mu Crna Gora oduzme državljanstvo, kada se on odriče državljanstva”… A to što je NA PREVARU zadržao crnogorsko državljanstvo, i to što je u vrijeme ministrovanja bio zaklet stranoj državi? Miloviću, neznalice!!! Sve vas Spuž čeka!