Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Milović: Abazovićev predlog veliko nepoznavanje prava, sporne odluke koje donosi raspušteni parlament

Milović pojašnjava da nije potrebno biti pravnik pa znati da je ukaz predsjednika države o raspuštanju Skupštine akt koji je već donešen, koji ima pravnu snagu, svoje pravno djelovanje, izašao je u Službenom listu i Ustavni sud ga nije poništio, niti ga je proglasio neustavnim

Predlog premijera Dritana Abazovića da se stavi van snage ukaz aktuelnog predsjednika države o raspuštanju Skupštine i raspisivanju izbora veliko je nepoznavanje prava i ustavno pravnog sistema Crne Gore, saopštio je za Radio Crne Gore funkcioner Evrope sad, pravnik Andrej Milović.

Milović pojašnjava da nije potrebno biti pravnik pa znati da je ukaz predsjednika države o raspuštanju Skupštine akt koji je već donešen, koji ima pravnu snagu, svoje pravno djelovanje, izašao je u Službenom listu i Ustavni sud ga nije poništio, niti ga je proglasio neustavnim.

“Tako da novoizabrani predsjednik vrlo teško može povući ukaz iz razloga što je on već proizveo pravno dejstvo, a sa druge strane nije utvrđeno da se njime krši neka ustavna odredba”, ističe Milović.

Milović vjeruje da će izbori biti održani 11. juna. To što Skupština zasjeda je, kako ocijenjuje, u zoni protivustavnosti.

“Sve odluke koje donosi parlament nakon raspuštanja su sporne sa ustavno- pravnog aspekta i sve te odluke se mogu pobijati pred Ustavnim sudom jer ih je donio raspušteni parlament”, kazao je on.

Milović apeluje na poslanike da se suzdrže od donošenja bilo kakvih odluka do izbora novog saziva parlamenta.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sejo
10.04.2023-02:35 02:35

Vjerujte da URA -SNP-DEMOKRATE  da su kojim slucaju polagali bilo koji ispit kod profesora -BRANKA RADULOVIC Nikad nebi izasli iz BRUCOSA !Isli bi u prvi razred dok nebi Branko posa u penziju !Neskolovanih nije CG -Evropa vidjela !Ti nepismenijima dati Drzavu da vode za svaku je osudu!Sreca Evropa Sad pa pocera ove NEPISMENJAKE -A TESKI NACIONALISTI -!Uh koja ce slava bit 11 juna da pocinimo od prijetnji i sovinizma!