Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Milošević: Apelujemo na Prijestonicu da izađe u susret Fakultetu za crnogorski jezi i književnost

On je apelovao na lokalnu samoupravu da, koliko je to u zakonskoj mogućnosti, preraspodijeli svoju Službu zaštite kojom se štite objekti u Prijestonici i proslijedi fakultetu tri potrebna zaštitara

Svjedoci smo situacije u kojoj se, već mjesecima, Fakultetu za crnogorski jezik i književnost (FCJK) od strane resornog ministarstva ne uplaćuju sredstva za zaštitare zgrade koja je označena kao kulturno-istorijsko dobro”, saopštio je nosilac liste “SD-LP – Vazda dosljedni Cetinju” i predsjednik cetinjskih Socijaldemokrata, Dejan Milošević.

On je apelovao na lokalnu samoupravu da, koliko je to u zakonskoj mogućnosti, preraspodijeli svoju Službu zaštite kojom se štite objekti u Prijestonici i proslijedi fakultetu tri potrebna zaštitara.

“Drugo rješenje, takođe u potpunosti prihvatljivo, jeste da lokalna samouprava uplati sredstva potrebna za funkcionisanje fakulteta”, naveo je predsjednik SD Cetinje.

Prema riječima Miloševića, maćehinski odnos nove Vlade prema ovom fakultetu se nastavlja, samo zbog toga što u nazivu ima prefiks “crnogorski” i što na njemu predaje onaj dio intelektualne elite u Crnoj Gori koji se kritički odnosi prema aktuelnoj Vladi.

On je dodao da se ipak, kao i uvijek do sad, Cetinje se neće predati i ostaviti ovako važnu obrazovnu instituciju bez pomoći.

“Nadamo se da lokalna samouprava ima zakonskih i finansijskih mogućnosti da uvaži naš apel, kako bismo svi zajedno zaštitili Fakultet za crnogorski jezik i književnost od konstantnih napada, a samim tim pokazali i profesorima i studentima ovog fakulteta da su na pravom putu i da u svojoj borbi nikad neće ostati sami”, zaključio je Milošević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve