Nedjelja, 2 Juna, 2024
Rubrika:

Milojko na izbore iz Los Anđelesa

Rođeni brat američkog brata Milojko, śetićemo se, zadužio je Crnu Goru još prije vlastitog postavljenja na mjesto ministra u Vladi Zdravka Krivokapića. Doveden od popova crkve Srbije kao ekspert i izuzetno kvalitetan litijaš, bez ičega svoga, zadužio je skoro cijelu milijardu. Mimo zakona, razumije se. Može li tako u tvojoj Americi, brate od rođenog brata? Ili se to samo prima kod ovih, kako ih ti nazva, budala?

Piše: Slavko Mandić

Pametan je rođeni brat najavljenog preśedničkog kandidata političke partije „Evropa sad“ Milojka Spajića. Da nije, kako bi mogao opstati u Los Anđelesu? Nije ti to Crna Gora pa da možeš svašta, samo ako imaš člansku kartu i makar malo si blizak vladajućim. Tamo moraš sve da zaradiš. Ovamo, ako si vlast, to što neko drugi zaradi uzmeš kad ti na um pane. I onda tome istome jatku, ako se smiluješ vrneš koju mrvicu. Da i on omrsi brk  bar  jednom u godini. Kao što je bilo pred Novu godinu. Pa nagrnu u samoposluge za 100 grama parizera i otpatke od pršuta, za pasulj i zeleno zelje.

No to bude, prođe i zaboravi se. Pa onda udri po onome ko je kriv, iz ugla cijela naroda, ili makar polovine od tih tranja, kako im ime nađenu Los Anđeleski građanin.
Možda on ovako ne bi zborio kad bi razumio zašto o njegovom Milojku rođenom tako pišu? Jer, to što pročita o njemu, bratu po materi, na portalima i društvenim mrežama, udari ga toliko jako da mu se um zamagli. Njemu pametnome to učini golemi problem, jer brat nije puce, kakav god da je. Zato presavije tabak i posla mu sitnu knjigu u koju, kako to ispriča Milojko na jednom mediju, metnu poziv njemu da dođe kod njega, kad ga već ovamo blati, kako smo već rekli, svaka tranja.

Baš tim riječima. Reče mu on da dođe tamo u Ameriku, pa da ga osokoli i naćera da se odluči, poručivši  mu: Dođi ovamo, što se glupiraš sa tim budalama, i što ćeš ti uopšte u ovakvoj Crnoj Gori?

Baš tako rođenom Milojkovom bratu izgleda Crna Gora, izašla iz vremena vladavine Vlade u kojoj je dominantan faktor bio upravo ovaj njegov, kojega danas, kako reče, blati svaka tranja. Možda rođeni nije u pośedu informacija da je Crna Gora ovakva dobrim dijelom i zbog toga što joj je njegova krv žestoko pomogla da danas bude presamićena, na koljenima, osakaćena, raspolućena, na ivici ambisa. I da vrijeme grabi da ovim budalama, kako američki brat nazva narod, obezbijedi moguće čak i bukvalno gladovanje. Ako ne do te mjere, a ono istinski blizu. Jer već sad živimo na rate, sa inflacijom preko 20%, poskupljenjima prehrambenih proizvoda za preko 100%, i svega ostaloga što se potrošačkom korpom zove. A u nju stane ono što većina u Crnoj Gori ne može sebi priuštiti.

Rođeni brat američkog brata Milojko, śetićemo se, zadužio je Crnu Goru još prije vlastitog postavljenja na mjesto ministra u Vladi Zdravka Krivokapića. Doveden od popova crkve Srbije kao ekspert i izuzetno kvalitetan litijaš, bez ičega svoga, zadužio je skoro cijelu milijardu. Mimo zakona, razumije se. Može li tako u tvojoj Americi, brate od rođenog brata? Ili se to samo prima kod ovih, kako ih ti nazva, budala?

Pa nova zaduženja. Tu su i pominjanja nekakvih procenata od završena posla. Carine i ono što uz to ide, ko šlepere puši. Milioni padaju s neba pa u nečija rebra. Pa one malverzacije koje pominje Medojević, a on toliko toga navodi kao činjenice, od kojih se zavrti u glavi. Pomenuću kupovinu Embraer 195, tačnije dva aviona, za koje Medojević tvrdi da je država oštećena svjesno za cijelih 14.8 miliona dolara. I uz to Glavnom specijalnom tužiocu dostavlja sve potrebne dokaze.

Medojević ne prestaje da obavještava javnost o navodnim nepočinstvima koje je činio i dalje čini Milojko. Vidljivo je da ga neko filuje podacima i dokazima kojima se ne može ništa zamjeriti.

Možda rođeni brat Milojka nije znao da mu ovaj u najskupljoj zgradi elitnog naselja Beograd na vodi, ima 88 kvadrata i garažu pride. Da se, ako je tačno da ima prebivalište u Beogradu, nikako nije mogao prihvatiti kandidature za preśednika Crne Gore, jer mu to ne dozvoljava zakon. Ali Milojko zna da zakon kod nas nije Sveto pismo i da se njega mora pridržavati samo onaj koji nema nikoga u vlasti. A on ima, jer će biti vlast u Podgorici, a tamo je budžet da zaboli glava. Ne možeš ga potrošit za dvije godine. Što će sve snać Podgoricu kad je  preuzme „Evropa sad“ ni Bog sami ne zna. Ali, tražili su pa će i gledati. Kao što gledamo mi po cijeloj Crnoj Gori.

Milojko demantuje Medojevića. Veli da će i da ga tuži, ali ne odgovara na prosto pitanje da li ima stan u Beogradu, pa samim tim i prebibalište. Jer, ako ima, to ga diskvalifikuje iz izbornog procesa. Ne mogu mu pomoć ni omiljeni mantijaši, čiji je miljenik, ili nahoče, što bi rekli neki zli jezici. A ima ih kod nas i ha ha.

Milojkov stan preveden je ekspresno na nevjenčanu ženu, sa kojom ima dijete. Zašto tom brzinom da spere Medove tvrdnje, objasniće jednom, ali je činjenica da se nešto krupno iza brda valja. Medo pomaže Mandića, a ovoga podržava Vučić. Možda koji papirić otud doleti ovamo, pa se pojavi na društvenim mrežama.

Jer, kako bi Medojević znao za stanove, nevjenčane žene, đecu, drugi stan, prebivalište, državljanstvo, novac? Ukoliko nije vidovit, a ne bi trebalo, onda mu šef svega u Srbiji čini da se makar ovoga jednoga oslobodi iz trke za izbor preśednika države. Jer Vučiću treba Andrija, a ne Milojko.

Jer Milojko može da sklizne ka Evropi, pa eto šipak Rusiji. A već se Putinu dovoljno zamjerio, da mu novo nije potrebno. Zato je najlakše poslat Medojeviću potvrdu o Spajićevom prebivalištu na datoj adresi. Naravno i o kupovini ekskluzivnog stana u Beogradu na vodi i onoga drugoga u kojem živi sa nevjenčanom suprugom i đetetom koje sa njom ima. I sve što je potrebno od dokumentacije za razbijanje ideje kontroverznog kandidata da bude kalif  umjesto kalifa.

Što će se dalje dešavati, teško je čak i nagađati. Za Spajića će biti bruka ako mu ospore kandidaturu. Počeće narod po malo i svojom glavom da misli, tako da „Evropa sad“, koja je bila mnogo uzlećela, može da dobije trajni potres mozga. I da se ugasi prije no što je istinski počela da gori.

Eto, rođeni brate Milojkov, možda sad možeš da razumiješ zašto još uvijek tvoja krv mora sa ovim budalama. I zašto ne može kod tebe. Mnogo je nešto zakukuljio i zamumuljio, pa sad izgleda ne može ni tamo ni ovamo.

Možda i prorade sudovi i tužilaštva? Ovoga puta znaćemo bar nešto. Zato što su izbori vezani rokovima, a ne može se sakriti hoće li na njima biti Milojko Spajić. Ili će na izbore  učestvovati iz Los Anđelesa?

Sve je moguće!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
13.02.2023-07:07 07:07

Slavko veliki ekonomski stručnjak i eksprert koji ne zna 1 reč engleskog jezika i koji nije video dalje od svog sela. CG je puna takvih, malih, zavidnih i ljubomornih stručnjaka opšte prakse…

Rajko
13.02.2023-07:51 07:51

Milojica će se kandidovati preśednika Los Anđelesa.
Neka ga njima trebaju experti poput Milojka.

COL
13.02.2023-08:02 08:02

Samo ga ne smijemo puštiti da utekne….

COL
13.02.2023-08:05 08:05

Merlin@
Nadam se da će te i vi čuvati granične prelaze da ne uteče, da, da, bitno je da ne uteče dok barem ne vrne onijeh tri ipo meleona što ih fali od prvog kredita…

Bojan Maraš
13.02.2023-12:01 12:01

Može bit da će Mickej uzet eksperta Merlin za savjetnika.
Ako nije preporučujem genija Merlinku.mušku ili žensku,ista,stvar.
Ili isti TVOR.

Lav
13.02.2023-13:00 13:00

Dako ga brat zadrži tamo.
Može mu bit od kakve koridti oko bašte ili podruma.

Pitam se
13.02.2023-16:13 16:13

Ko li će mu falsifikovat isprave zaboga???

Živko
13.02.2023-18:09 18:09

Folirant.
Mickej prodaje haja za bubrege.

Alo
13.02.2023-22:00 22:00

Haja?
Jeli to jotovano od JAJA??

ND123
13.02.2023-22:05 22:05

Milojko Sad znam da si najbolji jer se svi utrkuju da te: omalovaže, podmetnu, sapletu, napljuju, lažu a niko ne napada Mila i ekipu koji su poharali Crnu Goru kao da su mu sve oprostili samo da Milojka unište jer im je konkurencija i bolji je od njih