Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Senzacija u Budimpešti: Bitighajm ide na megdan Đeru

Njemice su u osmini finala iznenadile danski Herning-Ikast, potom i još jedan tim iz te zemlje, Odenze, a danas u glavnom gradu Mađarske srušile još jednog velikog favorita, Mec (36:29)

Sezona čuda za Bitighajm se nastavila – ekipa koja je kao šestoplasirana u grupi A ušla u nokaut fazu Lige šampiona dogurala je čak do finala u “MVM domu” u Budimpešti.

Njemice su u osmini finala iznenadile danski Herning-Ikast, potom i još jedan tim iz te zemlje, Odenze, a danas u glavnom gradu Mađarske srušile još jednog velikog favorita, Mec (36:29).

Zanimljivo, trener Bitighajma Jakob Vestergord je tako još jednom nadmudrio svoje zemljake, jer startnu bekovsku liniju Meca čine tri Dankinje – Ane-Mete Hansen, Kristina Jergensen i Luize Burgord.

Francuski tim je nekoliko puta imao dva razlike, ali je na 20:18 krenula velika serija Bitighajma, koji je preokrenuo na 25:21.

U 54. minutu je bilo 32:26, pa je bilo jasno da će njemački tim na megdan Đeru, koji je u prvom meču savladao Esbjerg 24:23.

Drugo polufinale, koje su sjajno sudile Podgoričanke Jelena Vujačić i Anđelina Kažanegra, obilježile su brazilska golmanka Gabrijela Dijaš Moreski sa 16 odbrana i sjajna Ksenija Smits sa devet golova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

U poraženom timu najbolje su bile Burgord i Kloi Valentini sa po pet golova, Hansen, Lusi Granije i Alina Grajsels su dale po četiri.

Đer se namučio sa Esbjergom, a junakinja je bila Sandra Toft, koja je odbranila šut Sani Solberg-Isaksen za produžetke.

Toft je upisala 13 odbrana, a ispratila ju je Estel Nze-Minko sa šest pogodaka.

U poraženoj ekipi najbolje su bile Nora Merk sa šest i Heni Rejstad sa pet golova.

Meč za 3. mjesto Esbjerg – Mec je sjutra u 15 časova, a u 18 počinje finale između Bitighajma i Đera, na čijoj klupi sjedi bivši selektor Crne Gore, Per Johanson.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve