Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

MILIVOJE ‘OĆE DA SE BAVI POLITIKOM: Nudio se Građanskoj inicijativi 21. maj

''Milivoja je neko očigledno ubijedio da je mnogo harizmatičan i da bi trebalo da se bavi politikom, koja je trenutno najpopularnije zanimanje u Crnoj Gori. Želio je da osnuje svoju stranku ali je odustao, pa se obratio rukovodstvu GI 21. maj sa zahtjevom da postane njihov funkconer. Njegova 'aplikacija' je izazvala, blago rečno, podsmjeh kod pojedinih funkcionera''

Milivoje Katnić u narodu poznat kao isljednik i samoproklamovani Lovćenski tajnovidac, nakon što je uklonjen sa funkcije glavnog specijalnog tužioca, očigedno se dosađuje pa traži način kako da prekrati vrijeme koje je nekad ispunjavao ”pendrečenjem”, ucjenjivanjem, zloupotrebom položaja i sličnim aktivnostima.

Kako saznaje portal Aktuelno, bivši specijalni Milivoje želi da se bavi politikom! Kako su kazali naši izvori Katnić je planirao da osnuje sopstvenu partiju, ali je promijenio mišljenje i poslao zahtjev Građanskoj inicijativi 21. maj da postane njihov član i eventualno funkcioner.

”Milivoja je neko očigledno ubijedio da je mnogo harizmatičan i da bi trebalo da se bavi politikom, koja je trenutno najpopularnije zanimanje u Crnoj Gori. Želio je da osnuje svoju stranku ali je odustao, pa se obratio rukovodstvu GI 21. maj sa zahtjevom da postane njihov funkconer. Njegova ‘aplikacija’ je izazvala, blago rečno, podsmjeh kod pojedinih funkcionera”, rekli su naši izvori iz tog pokreta.

Ono što Milivoju smeta za bavljenje politikom ne samo u GI 21. maj već i svim partijama crnogorskog bloka je njegova ratna prošlost, pohodi na Dubrovnik i Cavtat, ali i mračna karijera vojnog tužioca koju je između ostalog obilježilo i maltretiranje zarobljenika.

Podsjetimo, bivši logoraš iz Morinja Metodije Prkačin svjedočio je da je Milivoje Katnić dok je bio vojni tužilac vrijeđao, maltertirao i tukao muškarce hrvatske nacionalnosti koji su iz Dubrovnika za vrijeme ratnih dešavanja 90-ih dovođeni u Crnu Goru i logor u Morinju.

S obzirom da je i sa njemu ideološki bliskim neočetničkim DF-om u lošim odnosima teško da bi ga i oni primili, pa bi možda mogao da se okuša u Demokratama, nikad se ne zna.

Elokvencija mu nije jača strana

Još jedna okolnost koja bi Milivoju mogla da oteža, ili čak poptuno onemogući bavljenje politikom je njegova nadaleko čuvena antielokvencija i nepismenost.

Ovom prilikom treba podsjetiti da je Katnić osim po bahatom ponašanju i zloupotrebi položaja poznat i po krajnje konfuznim, kontradiktornim i često nebuloznim izjavama.

U jeku pandemije koronavirusa izazvao je paniku u javnosti kada je pred crnogorskim novinarima iznio lažnu informaciju da “ne treba piti hladna pića i sladolede jer tu koronavirus živi”.

Na ovom videu možete pogledati jednu od njegovih čuvenih objašnjenja na suđenju za pokušaj terorizma o košarci i igranju rukama:

Treba podsjetiti da je Katnić za sebe govorio da je “Lovćenski tajnovidac”, da stoga može da vidi stvari koji drugi ne mogu, govorio je da je njegova krv “krv pravednika” i upoređivao je sa “krvlju Isusa Hrista koju je prolio Poncije Pilat”. Čak je na jednoj konferenciji za medije kazao da bi “prihvatio Nobelovu nagradu, ali da nažalost ne postoji za zanimanje kojim se bavi”.

Jednom prilikom na pitanje novinara zašto je stavio svoju sliku na službenu legitimaciju koju je pokazao na konferenciji za medije, Katnić je kazao da je to uradio zato što je lijep.

“Lijep sam, sa mojom slikom nije više lažna”, rekao je Katnić.

Upoređivao se i sa vođom ustanka rimskih robova – Spartakom.

“Kako ovo izgleda, a preživim do tada, javiću se. U ozbiljnoj sam borbi. Znate li ili ste čitali knjigu Spartak – pa je tamo on bio oslobođen svega postao je vitez, ali je ostao da se bori. Vidite da je ovo Spartakova ekipa – podržite ih”, kazao je Katnić u jednoj od svojih antologijskih izjava za medije.

Ovo su samo neke od mnoštva nebuloznih izjava koje je davao u svojim javnim nastupima i koje mu svakako ne bi bile preporuka za politički angažman:

“Polakote: Ovaj tužilac će sve to dokazati”,

“Zamislite da se košarka igra rukama”

“Tužilaštvo će da djeluje, ja sam napravio instituciju”

“Polakote: Isus Hrist je rekao, to vi rekoste”,

“I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”,

“Ja govorim ono što utvrdim. To se nije dopalo nekima i počelo je moje spaljivanje”,

“On nema nikakve nadležnosti sa predmetima”

“Nepovratno pozitivno izmijenio strukture i supstance u tužilaštvu”,

“Poslije toga dakle zbog toga. Znači to je logička greška”,

“Pošto sam ja uvijek spreman ne znači da vas prisluškujem, mada imam pravo da gledam na daljinu – znate ono lovćenski tajnovidac, pa mogu da vidim šta hoćete”,

“Može biti ova kriminalna organizacija a može ispanuti i falsifikovanje isprave ili u pokušaju”…

Moraćemo se saglasiti, i nije neka preporuka za bavljenje politikom.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Posteno
24.02.2022-11:30 11:30

Imate li ista vaznije od MK???
NIJE VAM TEMA NOVI TUZILACKI SAVJET??? BRAVO

Pi
24.02.2022-16:48 16:48

Izgleda kao Miki manojlovic u ,,oDPiSanim”