Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Prkačin: Iz Katnićeve kancelarije izlazili su krvavi, prijetio da će mi “smrskati glavu kao zmiji”

"Čekao sam ispred vrata njegove kancelarije. Mene su doveli, otvorila su se vrata i odatle je izašao čovjek potpuno krvav, od čela mu je sve bilo krvavo i liptala je krv. Nisam ga prepoznao, a to je bio Ivo Piplica", kazao je Prkačin.

Bivši logoraš iz Morinja Metodije Prkačin kazao je da je specijalni državni tužilac Milivoje katnić dok je bio vojni tužilac vrijeđao, maltertirao i tukao muškarce hrvatske nacionalnosti koje su iz Dubrovnika za vrijeme ratnih dešavanja 90-ih dovođeni u Crnu Goru i logor u Morinju.

Metodije Prkačin

Prkačin koji je bio zarobljenik logora Morinj 58 dana, kazao je u emisiji “Bez granica” Seada Sadikovića na TV Vijesti, da je Katnić kao vojni tužilac isljeđivao zatvorenike iz Hrvatske kao i da su iz njegove kancelarije izlazili “krvavih glava”. Kako ističe njemu je prijetio da će mu “smrskati glavu kao zmiji”.

“Trebamo osuditi odgovorene za ono što se dešavalo 90-ih u Morinju da se ne ponovi nešto slično. Ali 30 godina nema suda, a kako će kad je onaj ko je odgovoran za sve to glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić”, rekao je Prkačin.

Odgovarajući na pitanje voditelja poznajete li ga (Katnića), Prkačin odgovara:

“Kako ne. Dovodio me kod sebe, ali me nije tukao”, na pitanje voditelja “što je radio” Prkačin odgovara:

“Čekao sam ispred vrata njegove kancelarije. Mene su doveli, otvorila su se vrata i odatle je izašao čovjek potpuno krvav, od čela mu je sve bilo krvavo i liptala je krv. Nisam ga prepoznao, a to je bio Ivo Piplica”, kazao je Prkačin.

Sadističke metode isljednika Milivoja: “Polakote: Isus Hrist je rekao, to vi rekoste”, “Ja govorim ono što utvrdim. To se nije dopalo nekima i počelo je moje spaljivanje”

Voditelj je nakon toga zapitao da li je krvavi čovjek “izlazio iz kancelarije vojnog tužioca Milivoja Katnića?”, na što je Prkačin rekao:

“Da od Katnića. Ja zatim ulazim kod njega i on mi govori – ‘Metodije glavu ću ti smrskat ko zmiji’. Ja mu odgovaram ‘možeš nemam namjeru ničime se branit gjde oćeš da je stavim’. Onda sam sjeo i normalno smo razgovarali”, rekao je Prkačin.

 

Podsjetimo, u javnosti su u nekoliko navrata objavljene izjave svjedoka iz Dubrovnika i Cavtata, o nepočinstvima koja je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić radio na dubrovačkom ratištu. Poslanik DF-a Nebojša Medojević ga je u Skupštini optužio za teška krivična djela i maltretiranje civila u Cavtatu i Dubrovniku tokom 90-ih, nakon čega je lider PzP-a isljeđivan i hapšen po nalogu Katnića.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
20.11.2020-13:00 13:00

Ne branim Katnica,neka se sam brani,alo ovom Metodiju i Sadikovicu u toj emisiji je falila samo banana,posebno “perjanici glibavih vijesti”,a dje bi ovaj Metodije evo dvadeset i kusur godina,zasto je cutao i nadje da se “zali”jednom majmunu sa gramom mozga.

Sasa
20.11.2020-17:06 17:06

Vijeste se okomile na Katnica.