Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Miler: Vlada će biti formirana, ali treba sačekati – mnogo toga se može promijeniti za tri nedjelje

''Svjestan sam uticaja drugih zemalja kroz određene partije, ali ja bih ipak sačekao da vidim šta će se dešavati u narednom periodu jer pred nama su još tri nedjelje, a mnogo toga se može dogoditi'', ističe Miler

Ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Miler, gostujući u jutarnjem programu televizije7, komentarišući tok procesa formiranja 44.Vlade, kazao je da je optimističanim i mišljenja je da će Vlada biti formirana i pored toga što prethodnih dana svjedočimo određenim promjenama.

“Vjerujem da se radi o stvarima koje su normalne kada govorimo o samom procesu pregovaranja i stvari se mijenjaju u okviru istog. Mišljenja sam da buduća vlada ako bude od akcije a ne od riječi i država je će biti na pravom putu. Optimističan sam”, kazao je Miler.

Komentarišući to što su neke države jasno poručile da ne žele da prosrpska koalicija Za budućnost Crne Gore bude dio nove vlade, a proteklih dana svjedočimo da postoji i ta mogućnost ambasador Miler je kazao da nije upoznat sa svim detaljima, osim onogo što je objavljeno.

“Vlada može imati manjinsku ili većinsku podršku, ali u svemu tome je najvažnija da ta većina bude tu kada bude neophodna za važna pitanja. Da li će ta većina biti direktno u Vladi ili će podržvati iz drugog ugla je potpuno nešto drugo. Svjestan sam uticaja drugih zemalja kroz određene partije, ali ja bih ipak sačekao da vidim šta će se dešavati u narednom periodu jer pred nama su još tri nedjelje, a mnogo toga se može dogoditi”, ističe Miler.

Na pitanje gdje je Crna Gora u protekle tri godine, austrijski ambasador Karl Miler je kazao “djelimično u haosu, koji nije ništa novo jer upravo je taj haos sastavni dio svega onoga što se dešava kada imamo velike političke promjene.”

“Do određenog stepena to je i normalno. Očekivanja građana su da će se stvari normalizovati, očekuju Vladu koja će implementirati mnogo toga, ne samo onu koja će pričati da bi pričala, već onu koja će zaista raditi, Vladu koja će zaista raditi svim onim reformama koje su joj neophodne posebno kada je u pitanju evropski put”, kazao je Miler.

Sagovornik televizije 7 na pitanje da prokomenatriše izjavu mandatara Milojka Spajića nakon sinoćnjeg sastanka kazao je da “ako je to bio signal optimizma onda podržavam.”

Osvrćući se na platformu za Crnu Goru u EU, koju je predstavio predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da je dobra i da podržava sve što može da ubrza evrospke integracije.

Na pitanje da li smo bliži 44.Vladi ili novim izborima, Karl Miler ambasador Austrije u Crnoj Gori ja kazao da je formiranje Vlade najbolje rješenje jer je neophodno da se pokrenu reforme.

“Potrebni su ljudi koji će se baviti pristupanjem EU i koji imaju snage da preuzmu odgovornost i koji imaju volje i moći da idu naprijed”, zaključio je Miler.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
12.10.2023-13:37 13:37

Gospodine Mileru..kako ce se pokrenuti reforme sa jednom teroristickom..pucistickom ..pro-rusis-serbis..organizacijom..???