Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović uveo novo pravilo: Novinari na pres konferencije u zgradu Predsjednika ne mogu da unesu mobilne telefone

To su novinari saznali u subotu, kada je Milatović imao konferenciju za novinare sa delegacijom američkog Kongresa. Novinari portala, kojima je telefon jedini alat za live izvještavanje, mogli su u subotu samo da budu dekor na konferenciji za medije

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uveo je novo pravilo – u zgradu Predsjednika novinari ne mogu da se unesu mobilni telefoni. To su novinari saznali u subotu, kada je Milatović imao konferenciju za novinare sa delegacijom američkog Kongresa. Novinari portala, kojima je telefon jedini alat za live izvještavanje, mogli su u subotu samo da budu dekor na konferenciji za medije.

Istina, mogli su da postave pitanje, ali da odgovor predsjednika pamte, zapišu na listu papira ako imaju, ili da postave diktafon ako ga imaju. Fotografije sa pressa nisu mogli da naprave.

U ovom slučaju, izvještavanje portala gubi svaki smisao, a to je da javnosti obezbijede brzu i tačnu informaciju odmah i sa lica mjesta.

U pozivu medijima za praćenje konferencije za medije, ovaj podatak nije naveden, jer da jeste, novinari portala bi znali da sa ove konferencije za medije ne mogu izvještavati.

CdM je poslao i zvanično pitanja ko je, kada i zbog čega donio odluku da je zabranjeno unošenje mobilnih telefona, te zašto, ako je odluka donesena, mediji o tome nijesu obaviješteni u pozivu koji su dobili? Odgovor, po već ustaljenoj praksi kada je Služba predsjednika Milatovića u pitanju, nije stigao.

Novinarima je toga dana u neformalnoj komunikacii rečeno da se zona u kojoj se nalaze novinari tretira kao “štićena zona”. Međutim, ta zona je i pres zona, gdje su se uvijek održavale konferencije za medije, a do sada od novinara nije traženo da na ulazu ostave mobilne telefone.

Da podsjetimo predsjednika Milatovića da su iz iste zone novinari, mobilnim telefonima, izvještavali kada su on i dotadašnji predsjednik Milo Đukanović održali konferenciju za medije. Tako je bilo i nebrojeno puta prije toga.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lea
05.09.2023-14:47 14:47

Ako novinari na to pristanu dozvoljavaju gazenje prava i sloboda u svom casnom i napornom pozivu i daju prednost nekome i eksckluzivu koja omalovazava i osigurava prednost birokratskim metodama .

džudović
05.09.2023-15:07 15:07

Paranoja radi čuda! Potrebno liječenje.