Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović: Uprkos suočavanju sa unutrašnjim izazovima, moramo biti usmjereni ka evropskom horizontu

U obraćanju prisutnima, on je kazao da deveti maj, kao dan kada su postavljeni temelji Evropske unije predstavlja simbol jedinstva, mira i solidarnosti među evropskim narodima

Aktuelni trenutak predstavlja prekretnicu u pregovaračkom procesu i očekujem da će svi politički i društveni činioci, još odlučnije raditi na ispunjenju zadataka koji vode ka punopravnom članstvu Crne Gore u EU do 2028. godine, poručio je predsjednik države Jakov Milatović na svečanosti povodom obilježavanja 9. maja – Dana Evrope u organizaciji Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

U obraćanju prisutnima, on je kazao da deveti maj, kao dan kada su postavljeni temelji Evropske unije predstavlja simbol jedinstva, mira i solidarnosti među evropskim narodima.

Istakao je da se u postulatima demokratije i vladavine prava na kojima je izgrađena EU, nalaze i njegovi motivi za ulazak u politiku i težnja da Crna Gora, kao zemlja koja baštini ove vrijednosti i koja je najdalje odmakla u pregovorima, ubrzo postane punopravna članica evropske porodice.

Ukazao je da je integracioni proces naše države put ka jačanju institucija, učvršćivanju demokratskih principa i uspostavljanju vladavine prava, dodajući da posvećenost dostizanja boljeg života svih građana Crne Gore čini suštinu njegovog političkog djelovanja.

Predsjednik države je podsjetio da su u prethodnom periodu preduzeti značajni koraci u oblasti suzbijanja korupcije i organizovanog kriminala, što je doprinijelo tome da se naša zemlja nalazi na pragu ispunjavanja privremenih mjerila u oblasti vladavine prava.

Na kraju, naveo je da uprkos suočavanju sa unutrašnjim izazovima, pogledi svih društvenih aktera moraju ostati iskreno usmjereni ka evropskom horizontu, na šta obavezuje kontinuirano visoka podrška građana našem evropskom putu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve