Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović u zvaničnoj posjeti Njemačkoj

Milatović će biti dočekan u dvorcu Belvi gdje je predviđen tet-a-tet sastanak sa Štajnmajerom, a zatim i bilateralni sastanak delegacija dvije države

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović boraviće 20. i 21. novembra u zvaničnoj posjeti Saveznoj Republici Njemačkoj, na poziv predsjednika te zemlje Frank-Valtera Štajnmajera, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Milatović će biti dočekan u dvorcu Belvi gdje je predviđen tet-a-tet sastanak sa Štajnmajerom, a zatim i bilateralni sastanak delegacija dvije države.

U okviru posjete Njemačkoj Milatović će biti gost Njemačkog društva za vanjsku politiku, a sastaće se i sa predstavnicima Istočnog odbora njemačke privrede.

“Teme razgovora biće jačanje bilateralne političke i ekonomske saradnje između država kao i podrška Njemačke, kao značajnog partnera i saveznika, ubrzanju evropskog puta Crne Gore. Boravkom u Berlinu, Milatović nastavlja započeti niz posjeta prijestonicama država Evropske unije sa ciljem ubrzanja evropskih integracija naše zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve