Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović u posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu na poziv kralja Čarlsa III

Planirano je da se u okviru posjete Londonu Milatović sastane sa ministrom vanjskih poslova, Komonvelta i razvoja Džejmsom Kleverlijem i specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović boraviće u posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu od 24. do 26. oktobra 2023. godine, na poziv britanskog kralja Čarlsa III. On je prvi predsjednik Crne Gore koga će britanski suveren u bilateralnoj posjeti primiti u Bakingemskoj palati, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Planirano je da se u okviru posjete Londonu Milatović sastane sa ministrom vanjskih poslova, Komonvelta i razvoja Džejmsom Kleverlijem i specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom.

“Takođe, srešće se i sa predsjednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno – Baso i Bordom direktora te institucije”, navodi se u saopštenju.

Milatović će održati predavanje na London School of Economics (LSE) i zajedno sa ministrom Kleverlijem prisustvovati svečanoj ceremoniji – 40. godišnjice prestižne Chevening stipendije.

On će gostovati i u jednoj od najpoznatijih svjetskih političkih talk-show emisija, “Hardtalk” na BBC-u, na temu dešavanja u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve