Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović – Stoltenberg: Posvećeni jačanju kredibilnosti Crne Gore kao NATO članice

Milatović je u razgovoru sa Stoltenbergom istakao svoju posvećenost jačanju kredibilnosti Crne Gore kao NATO članice, dok su na sastanku sa predsjednikom Češke Republike Peterom Pavelom konstatovani odlični odnosi dvije države

Tokom prvog dana Minhenske bezbjednosne konferencije predsjednik države Jakov Milatović je između ostalih, razgovarao sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom, predsjednikom Češke Peterom Pavelom kao i potpredsjednikom poslaničke grupe CDU/CSU u njemačkom Bundestagu Johanom Vadepulom.

Milatović je u razgovoru sa Stoltenbergom istakao svoju posvećenost jačanju kredibilnosti Crne Gore kao NATO članice, dok su na sastanku sa predsjednikom Češke Republike Peterom Pavelom konstatovani odlični odnosi dvije države.

Predsjednik je izrazio uvjerenje da će Crna Gora do 2028. postati punopravna članica EU, ističući posebnu zahvalnost što je politika proširenja Evropske unije kontinuirano u fokusu Češke.

Ukazao je na potrebu daljeg unaprjeđenja saradnje na ekonomskom planu i većeg prisustva čeških investicija, te zatražio podršku Češke kandidaturi Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN-a za period 2026-2027. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve