Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović sa Makronom: Radujem se snažnoj podršci Francuske evropskoj integraciji naše zemlje

Dodao je da ga je predsjednik Makron pozvao na Pariski mirovni forum i ponovni skoriji susret u Parizu u novembru ove godine

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se danas, na marginama Samita Evropske političke zajednice u Granadi, sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom kome je, kako je kazao, predstavio “Platformu za Crnu Goru u EU”.

”Uz pozitivne reakcije na samu Plaftormu, predsjednik Francuske uputio je podršku Crnoj Gori za posvećenost ubrzanju evropskog puta naše zemlje, ali i u širem kontekstu regiona Zapadnog Balkana”, istakao je Milatović sa društvenoj mreži Iks (X).

Dodao je da ga je predsjednik Makron pozvao na Pariski mirovni forum i ponovni skoriji susret u Parizu u novembru ove godine.

”Radujem se jačanju saradnje Crne Gore i Francuske i snažnoj podršci te zemlje evropskoj integraciji naše zemlje”, poručio je Milatović.

Podsjećamo, treći samit Evropske političke zajednice okupiće danas u španskom gradu Granadi lidere 47 evropskih zemalja, a jedna od glavnih tema bit će proširenje Evropske unije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
05.10.2023-16:03 16:03

…i od Makrona dobio SNAŽNU poruku -koja njemu ne znači nista ! Njemu je prisutnije ,sudeci po činjenju, ono Vučicevo ,koje se odnosi ,putu prema EU , koji rece “…to su price za malu dEcu…” pa kad oce ZBCG da ugura miljenike AV,AV-a u novoj Vladi ispada bas tako na osnovu činjenja i postovanja preporuka stranih partnera da ne ulazi ZBCG u Vladi !-nije ni jakova briga za EU