Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović sa ambasadrom Sjeverne Makedonije: Uspješni diplomatski odnosi i saradnja dvije države

On je Predsjednika Milatovića informisao o postupku pripreme za usvajanje ustavnih amandmana, kojima bi u okviru Preambule Ustava Sjeverne Makedonije Crnogorci bili prepoznati kao ustavna kategorija u toj zemlji

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je ambasadora Sjeverne Makedonije Zećira Ramčilovića.

“Teme razgovora bili su bilateralni odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije kao i predstojeći Prespa Forum u toj zemlji na kome će Predsjednik učestvovati”, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Ocijenjeno je da su odnosi dvije države na visokom nivou, na obostrano zadovoljstvo.

„Radujem se našoj snažnijoj saradnji u narednom periodu, posebno u oblasti ekonomije. U kontekstu povezivanja, kao značajne korake vidim održavanje zajedničke sjednice Vlada dvije države, dok je važna karika za poboljšanje ekonomske saradnje uvođenje direktne avio-linije iz Skoplja ka Crnoj Gori. Našu saradnju nastavljamo i kroz članstvo u Alijansi“, poručio je Milatović.

Ambasador Ramčilović podsjetio je da se ovih dana navršava 17 godina uspješnih diplomatskih odnosa i saradnje dvije države na svim poljima.

„Želimo da Crna Gora nastavi da se intenzivno razvija i ispuni svoj strateški cilj, da u Vašem mandatu država završi proces eurointegracija, što bi bila dobra poruka i za cio region. Građani Makedonije prepoznaju Crnu Goru kao turističku destinaciju i bilo bi važno da se u tom kontekstu uspostave čarter letovi koji bi prešli u redovne avio-linije“, kazao je ambasador Ramčilović.

On je Predsjednika Milatovića informisao o postupku pripreme za usvajanje ustavnih amandmana, kojima bi u okviru Preambule Ustava Sjeverne Makedonije Crnogorci bili prepoznati kao ustavna kategorija u toj zemlji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
13.06.2023-18:36 18:36

Zaokružuje se priča ,,Open Balkan”…