Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Razgovori za nove prilike i veće prisustvo UAE u Crnoj Gori

Kako je Milatović naveo u objavama na Tviteru, bilo je zadovoljstvo susresti se sa potpredsjednikom, premijerom UAE i vladarom Dubaija i u prijateljskoj atmosferi razgovarati sa krunskim princem Khaled bin Mohamed bin Zajed Al Nahjanom

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović susreo se danas sa generalnim sekretarom UN-a Antonijom Guterešom i predsjednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohemdom Bin Zajedom na otvaranju Samita COP28 UAE u Dubaiju.

Kako je Milatović naveo u objavama na Tviteru, bilo je zadovoljstvo susresti se sa potpredsjednikom, premijerom UAE i vladarom Dubaija i u prijateljskoj atmosferi razgovarati sa krunskim princem Khaled bin Mohamed bin Zajed Al Nahjanom.

“Srdačni razgovori koji otvaraju vrata novim prilikama i većem prisustvu investicija iz UAE u Crnoj Gori. Ovo je korak naprijed ka jačanju našeg prijateljstva i dugoročne saradnje”, ističe Milatović.

Na marginama samita COP28 Milatović se sastao i sa predsjednicima Uzbekistana, Tadžikistana, Kazahstana i Turkmenistana.

“U razgovoru podsjetili smo na tradicionalno dobre i prijateljske odnose, uz obostrano izražen interes za snaženje ekonomske saradnje sa zemljama centralne Azije”, naveo je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve