Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović počinje konsultacije o mandataru

U rezidenciji na Cetinju sastaće se prvo sa predstavnicima Pokreta Evropa sad (PES), potom Demokratske partije socijalista (DPS) a onda sa predstavnicima Nove srpske demokratije (Nova)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeće danas konsultacije o mandataru za sastav nove vlade. U rezidenciji na Cetinju sastaće se prvo sa predstavnicima Pokreta Evropa sad (PES), potom Demokratske partije socijalista (DPS) a onda sa predstavnicima Nove srpske demokratije (Nova).

Iz Službe za informisanje predsjednika saopšteno je da će sastanak sa predstavnicima PES-a početi u devet sati, u podne sa DPS-om, dok će se u 15 sati sastati sa predstavicima Nove srpske demokratije.

Iako ima rok od 30 dana, Milatović je ranije rekao da očekuje da će konsultacije završiti i prije predviđenog roka, odnosno u okviru narednih 15 dana.

“Potreba je da što prije dobijemo stabilnu i evropsku vladu. Ja ću uraditi svoj dio posla, a mislim da bi trebalo na svim stranama političkog spektra da bude dovoljno odgovornosti i ozbiljnosti”, naveo je Milatović.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade.

O programu mandatara i predlogu za sastav vlade parlament odlučuje istovremeno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve