Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović – Pič: Jačanje veza Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva

''Crna Gora je dobar i konstruktivan partner Velikoj Britaniji u brojnim oblastima i želimo da ta saradnja bude još snažnija u narednom periodu'', kazao je Milatović

U okviru posjete Ujedinjenom Kraljevstvu predsjednik Crne Gore Jakov Milatović razgovarao je sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom u Domu lordova. Tema razgovora, kako je saopšteno, bilo je snaženje saradnje između dvije države kao i dešavanja u regionu Zapadnog Balkana.

„Crna Gora je dobar i konstruktivan partner Velikoj Britaniji u brojnim oblastima i želimo da ta saradnja bude još snažnija u narednom periodu. Dijelimo zajedničke vrijednosti kao NATO saveznici, Britanija je država koja podržava brojne reformske procese u našoj zemlji i uvjeren sam da će naši odnosi biti još snažniji u narednom periodu. U isto vrijeme, Crna Gora je i partner zemljama regiona Zapadnog Balkana koji daje dodatan podstrek i otvara nove mogućnosti za demokratski, ekonomski i svaki drugi prosperitet našeg regiona“, kazao je Milatović.

Iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore naveli su da specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan lord Pič sa zadovoljstvom je uputio toplu dobrodošlicu Milatoviću povodom njegove prve posjete Ujedinjenom Kraljevstvu od stupanja na dužnost.

“Naše države, obje ponosne članice NATO-a, dijele čvrstu predanost regionalnoj sigurnosti i blagostanju. Dugogodišnji i čvrst odnos u oblasti odbrane, uz zajedničke napore na poljima demokratije i vladavine prava, naglašava dubinu našeg partnerstva i zajedničkih vrijednosti. Bilo je zadovoljstvo voditi konstruktivne razgovore u cilju daljeg jačanja veza među našim zemljama”, saopštio je specijalni izaslanik nakon sastanka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve