Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović-Micotakis: Grčka snažno podržava evropski put Crne Gore

Tema razgovora bila je bilateralna saradnja dvije države, i snažna podrška Grčke ulasku Crne Gore u Evropsku Uniju

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se, na marginama samita u Viljnusu, sa predsjednikom Vlade Grčke Kirijakosom Micotakisom.

Tema razgovora bila je bilateralna saradnja dvije države, i snažna podrška Grčke ulasku Crne Gore u Evropsku Uniju. Ocijenjeno je da dvije zemlje imaju dobre i prijateljske odnose, i da je politički dijalog intenzivan i sadržajan.

Predsjednik Milatović čestitao je premijeru Micotakisu reizbor za premijera na parlamentarnim izborima održanim u junu.

“Saradnja Crne Gore i Grčke, kao saveznica u NATO-u na najvišem je nivou i u okvirima važnim za širu globalnu bezbjednost. Zahvalio sam premijeru Micotakisu na dosadašnjoj podršci Grčke evropskoj integraciji Crne Gore, uz uvjerenje da će njena politička i ekspertska pomoć biti značajna za nastavak reformi koje su pred našom zemljom“, ocijenio je Milatović.

Tema razgovora bilo je i unaprjeđenje ekonomske saradnje, posebno u domenu povećanja priliva grčkih direktnih stranih investicija, imajući u vidu da u našoj zemlji posluje više renomiranih kompanija iz te zemlje.

Premijer Micotakis kazao je da Crna Gora ima partnera u Grčkoj, najavio dolazak u zvaničnu posjetu i predložio održavanje biznis foruma između privrednika dvije zemlje.

Ocijenjeno je da su turizam i energetika, kao i bolja avio-povezanost oblasti u kojima dvije zemlje mogu dodatno da unaprijede saradnju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve