Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović i Medoks: Potrebno što skorije formiranje stabilne Vlade

Predsjednik Crne Gore je ponovio da je u ovom momentu Evropskoj Uniji potrebna uspješna priča proširenja i da Crna Gora može i treba biti ta priča

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je Nj.E. ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks. Milatović i Medoks saglasili su se da je nakon demokratskih izbora u Crnoj Gori potrebno što skorije formiranje stabilne Vlade.

Iz kabineta Milatovića saopšteno je da su teme razgovora bile odnosi dvije države i nedavni parlamentarni izbori u Crnoj Gori.

Milatović ocijenio je da su odnosi među državama na zavidnom nivou.

“Vaša uloga u podršci demokratskom razvoju Crne Gore bila je značajna, a vjerujem da postoji prostor i za dalje jačanje naše saradnje. Crna Gora u narednom periodu ima tri važna spoljnopolitička cilja: ubrzanje evropskog puta, snaženje dobrosusjedskih odnosa i jačanje kredibilnosti kao članice NATO saveza. U unutrašnjoj politici – prioritet je društvena kohezija i insistiranje na neophodnim reformama. Uvjeren sam da ćemo imati podršku Velike Britanije za ostvarivanje svih ovih ciljeva”, kazao je predsjednik Milatović.

Ambasadorka Medoks pozdravila je, kako je kazala, “jasne poruke podržane djelima” i ocijenila ih kao korak naprijed za državu u cjelini.

“Kako jačanje kredibilnosti vašeg članstva u Alijansi, tako želimo da vidimo i proširenje Evropske Unije i ohrabrimo evropske prijestonice da imaju proaktivan pristup prema zemljama Zapadnog Balkana. Takođe, regionalna saradnja je od velike važnosti”, kazala je Medoks.

Milatović i ambasadorka Medoks saglasili su se da je nakon mirnih i demokratskih izbora u Crnoj Gori potrebno što skorije formiranje stabilne Vlade.

Predsjednik Crne Gore je ponovio da je u ovom momentu Evropskoj Uniji potrebna uspješna priča proširenja i da Crna Gora može i treba biti ta priča.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pio
19.06.2023-16:31 16:31

Imaju slican stil oblacenja.