Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Dom kulture ”Josip Marković” stjecište očuvanja i njegovanja hrvatskog kulturnog nasljeđa

Predsjednik imao brojne aktivnosti u opštinama Tivat i Kotor

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas je imao brojne aktivnosti u opštinama Tivat i Kotor, tokom kojih se susreo sa predsjednicima opština Željkom Komnenovićem i Vladimirom Jokićem.

Milatović je posjetio Dom kulture “Josip Marković” u Tivtu i u prisustvu predsjednika opštine Željka Komnenovića razgovarao sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

“Iskazao sam uvjerenje da će opština Tivat i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore uspjeti da iznađu održivo rješenje kako bi se omogućilo da i u budućnosti Dom kulture “Josip Marković” bude stjecište očuvanja i njegovanja hrvatskog kulturnog nasljeđa, kao istinskog dragulja koji oplemenjuje i krasi našu zajedničku kuću”, kazao je predsjednik Milatović.

On je u Kotoru bio gost regionalne konferencije „Core Days“ na temu „Pametan i zeleni razvoj: na lokalnom, regionalnom i evropskom nivou“ na kojoj je bilo riječi o važnosti regionalne ekonomske saradnje.

Foto: Kabinet predsjednika
Foto: Kabinet predsjednika

Takođe, u društvu predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića sastao se i sa upravom Bokeljske Mornarice, obišao Pomorski muzej i žičaru Kotor- Lovćen.

„Ovom posjetom još jednom sam se uvjerio da je vrijednost našeg kulturno- istorijskog bogatstva nemjerljiva, a da turističke atrakcije poput žičare Kotor- Lovćen predstavljaju važan element turističke ponude koji treba da unaprjeđujemo u narednom periodu“, poručio je predsjednik Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve