Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović danas sa Demokratama, BS-om i DNP-om

Sastanak će danas održati sa predstavnicima Demokrata, Bošnjačke stranke i Demokratske narodne partije

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je konsultacije sa političkim subjektima zastupljenim u Skupštini oko izbora mandatara za sastav 44. Vlade. Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, sastanak će danas održati sa predstavnicima Demokrata, Bošnjačke stranke i Demokratske narodne partije. Milatović je juče razgovarao sa liderom PES-a Milojkom Spajićem, liderom DPS-a Danijelom Živkovićem i liderom ZBCG Andrijom Mandićem.

“Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je konsultacije sa političkim subjektima zastupljenim u Skupštini oko izbora mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore. Redosljed sastanaka sa političkim subjektima određen je shodno broju osvojenih mandata u Parlamentu”, navodi se u saopštenju.

U toku prvog dana konsultacija Milatović je razgovarao prvo sa predstavnicima Pokreta Evropa Sad, koje je predvodio predsjednik PES-a Milojko Spajić, a sastanku su prisustvovali i predstavnici Novske liste i Alternative.

Drugi sastanak predsjednik Milatović održao je sa Danijelom Živkovićem, vršiocem dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista, dok je treći sastanak danas održan sa liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

Na sastancima, predsjednik Milatović je izrazio interesovanje o stavovima sagovornika po pitanju programskih prioriteta buduće Vlade, njenoj strukturi, modelu i političkoj podršci za njeno formiranje u Parlamentu Crne Gore.

“Posebna pažnja u razgovorima je posvećena pitanju evropskih integracija, vladavine prava, ekonomskog razvoja, vanjske politike i izlaska države iz institucionalne krize. Predsjednik Milatović će se sjutra, u nastavku konsultacija, sastati sa predstavnicima Demokrata, Bošnjačke stranke i Demokratske narodne partije”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve