Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Crna Gora visoko cijeni doprinos britanskih partnera u pogledu podrške demokratskim procesima

On se ambasadorki Medoks zahvalio na predanom i posvećenom radu na unaprjeđenju odnosa dvije države

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks.

On se ambasadorki Medoks zahvalio na predanom i posvećenom radu na unaprjeđenju odnosa dvije države.

„Pozicija Ujedinjenog Kraljevstva, kao jednog od naših najbližih saveznika i partnera, kao i sveobuhvatna saradnja, čvrsto je trasirana i ostaje nepromijenjena. Crna Gora posvećuje veliku pažnju daljem jačanju bilateralnih odnosa sa UK. Pored bilateralne saradnje i evidentno osnaženog NATO savezništva, Crna Gora visoko cijeni doprinos britanskih partnera u pogledu podrške demokratskim procesima u našoj zemlji“, poručio je predsjednik Milatović.

Istakao je brojne oblasti u kojima su dvije države ostvarile zavidnu saradnju u proteklom periodu.

„Tokom vašeg mandata realizovane su brojne inicijative u raznovrsnim oblastima, dok možemo biti posebno zadovoljni i ponosni na rezultate ostvarene u oblasti odbrane, saradnje policijskih i carinskih službi u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, i unaprjeđenju sajber kapaciteta i otpornosti u veoma izazovnim vremenima na globalnom nivou“, kazao je Milatović.

On je ocijenio posebno važnom podršku Londona evropskom putu Crne Gore i zaključio da Velika Britanija ima veliku ulogu kada je u pitanju stabilnost Zapadnog Balkana, i da je u kontinuitetu posvećena svim izazovima sa kojima se region suočava.

Izrazio je očekivanje da će saradnja Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva sa dolaskom novog diplomatskog predstavnika nastaviti da se razvija i jača, na dobrobit i zadovoljstvo obije strane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve