Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović: Ako Skupština odluči da skrati sebi mandat, u odnosu na to ću se blagovremeno odrediti

Poručuje i da se neće ponašati na način kako se, kaže on, ponašao Đukanović, te da će uvažavati sve institucije, prije svega Skupštinu

Novoizabrani predsjednik države Jakov Milatović prokomentarisao je pozive dijela partija da po stupanju na funkciju povuče ukaz predsjednika Mila Đukanovića o skraćenju mandata Skupštini.

“Čini mi se da neodlučivanje Ustavnog suda u odnosu na Ukaz otvara mogućnost različitih stvari. Koliko ja razumijem, bilo bi logično da se Ustavni sud prvo izjasni o izmjenama i dopunama zakona o predsjedniku, ograđujem se, ali koliko razumijem, pravna javnost je taj akt već percipirala kao neustavne, tako da ja pretpostavljam da će odluka Ustavnog suda biti takva”, kazao je Milatović novinarima u Tivtu, kako prenosi Portal RTCG.

Poručuje i da se neće ponašati na način kako se, kaže on, ponašao Đukanović, te da će uvažavati sve institucije, prije svega Skupštinu.

“Ako Skupština odluči da skrati sebi mandat, ja ću se u odnosu na to blagovremeno odrediti”, zaključio je Milatović.

Milatović će biti inaugirisan 20. maja.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
27.04.2023-14:58 14:58

…OVO je “ cirkus “ od Preśednika i Skupštine -sprdaju se sa državom i nijesu joj dorasli samo su za rušenje ,revanšizam i podanistvo drugoj državi / samo poslusnici centrale BG…/
ponižavaju državu koju su im časni preci ostavili …nema ovakvih na zemaljskoj kugli …