Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović: Evropa i SAD da čuju i uvaže-Crna Gora ne želi i neće pristati da uđe u Otvoreni Balkan

''Pitanje ulaska u Otvoreni Balkan za nas je pitanje biti ili ne biti, pitanje opstanka ili nestanka države''

Građanski pokret Nova Ljevica apeluje na američke i evropske partnere da čuju, uvaže i prihvate mišljenje Crnogoraca i Crnogorki, a to je da ne želimo i nećemo pristati da budemo ugurani u Otvoreni Balkan, kazao je Saša Mijović, predsjednik GP Nova ljevica.

“Treba da shvate da što bude veći pritisak na nas da prihvatimo, to će biti veći naš otpor. Pitanje ulaska u Otvoreni Balkan za nas je pitanje biti ili ne biti, pitanje opstanka ili nestanka države”, navodi Mijović.

Kako je istakao, Crnogorci i Crnogorke više nikada i ni po koju cijenu neće dozvoliti da se ponovi 1918. godina.

“Iako mali kao država, uvijek smo se kroz istoriju znali i smjeli oduprijeti raznim osvajačima, imali svoj stav, dostojanstvo i bili bastion slobode. Tako će biti i sada. Ono što premijer ne vidi, ili ne želi da vidi, i ubjeđuje nas da nije čuo da postoji ni jedan argument protiv ulaska u Otvoreni Balkan, mi vidimo i mi ih imamo hiljadu i jedan protiv”, ističe Mijović.

Zato apeluje na američke i evropske prijatelje da nas ne pokušavaju uvući u ovu inicijativu, jer je rizik preveliki.

“Umjesto mira i stabilnosti, pritisak nas može dovesti u nemire i nestabilnost. Takođe, apelujemo na sve suverenističke partije da se javno deklarišu da su protiv ove inicijative i da to javno saopšte javnosti i stranim ambasadama”, poručuje Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve