Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mihailović: Crna Gora se nalazi u pat poziciji, izbori najbolje rješenje

Podsjeća da je Vladi izglasano nepovjerenje, te stoga nema legitimitet

Dva su moguća scenarija, kada je riječ o glasanju za Prijedlog odluke o skraćenju mandata Skupštini, koja je zakazana za sjutra – ili da ne bude kvoruma ili da ne izglasaju dnevni red, odnosno da neće doći do raspuštanja parlamenta, smatra novinar Duško Mihailović.

Gostujući u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV, Mihailović ističe da se Crna Gora nalazi u pat poziciji i da su izbori najbolje rješenje.

Podsjeća da je Vladi izglasano nepovjerenje, te stoga nema legitimitet.

“Imamo parlament u kojem su svi već bili u vlasti, pat poziciju na svim nivoima, institucionalnu krizu. Urušen je kompletan institucionalni i sistem vrijednosti”, ocjenjuje Mihailović.

U situaciji ekonomske krize, kaže, odgovornost i dosljednost ne postoje. Dodaje da su partikularni interesi u prvom planu.

Komentarišući izjavu poslanika DF-a Branka Radulovića da je Front postavio Vladimira Božovića za rektora UCG, Mihailović kaže da to nije ništa novo, samo nijesmo imali direktnu potvrdu sa njihove strane.

“Vlada (Zdravka) Krivokapića imenovala je svešteno lice. Vlada je sastavljana u Ostrogu. Radulović je bio ljut na rektora i nije uradio neki potez koji su očekivali od njega u DF-u, pa je zato to rekao”, navodi Mihailović.

Osvrnuo se i na jučerašnju izjavu Specijalnog državnog tužioca Vukasa Radonjića, u kojoj je, ističe Mihailović, potvrdio autentičnost objava M portala.

“Dritan Abazović nikada nije problematizovao sadržaj, nego izvor informacija i insinuirao da je montaža i sl. Sada znamo 100 odsto da su materijali vjerodostojni”, navodi Mihailović, podsjećajući da Abazović još nije odgovorio na pitanje ko mu je poklonio kriptovani telefon.

“U posljednjim transkriptima objavljene su poruke Marka Milačića koji je komunicirao sa članovima kriminalnih klanova”, dodaje Mihailović.

Kada je riječ o ćutnji tužilaštva na pitanja Gradske RTV, Mihailović poručuje da je komunikacija sa javnošću njihova dužnost.

“Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novović – više od pola godine nijesmo čuli glas. On je dužan da komunicira sa javnošću. Bio je u obavezi i da organizuje konferenciju za medije i predstavi šta je zatekao, čime će se baviti u narednom periodu i sl.”, kaže Mihailović.

Naglašava da nijesmo imali informacije o slučajevima koji su u velikoj mjeri potresali društvo.

“Nije normalno da ni tokom tragedije na Cetinju nijesmo imali informacije nekoliko sati. Osnovnu komunikaciju sa građanima Cetinja, preko lokalnih medija, od policijskih struktura nijesmo imali”, podsjeća Mihailović.

Stoga, poručuje, povjerenja u institucije apsolutno nema.

“Potpuno je urušen sistem. Nalazimo se u haosu koji se s namjerom produbljuje”, ocjenjuje Mihailović.

Govoreći o izjavi ministra vanjskih poslova u Vladi kojoj je izglasano nepovjerenje Ranka Krivokapića, Mihailović kaže da je prisustvo funkcionera iz Niša u Budvi direktni akt na Ustav.

“U Budvi je potpuno nefunkcionalan sistem vlasti, zato se organizuju prijevremeni lokalne izbori”, dodaje Mihailović, podsjećajući da je riječ o političkim strukturama koje žele da formiraju Vladu.

Mihailović kaže da tokom predizborne kampanje uoči lokalnih izbora u Podgorici ne očekuje da će određeni politički subjekti imati u fokusu lokalne teme.

“Bio mi je zanimljiv slogan liste SNP ‘Temeljno za Podgoricu’. Ta asocijacija je očigledna – sproveli su agendu koju su namjeravali. Negativna kampanja nije isključena, nezahvalno je predviđati”, zaključuje Mihailović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve