Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

MI: Sve previše podsjeća na BiH i Hrvatsku 90-tih, sa jednom razlikom što mi imamo mogućnost popravnog ispita

Vijest da je uhapšen Veljko Mandić iz Nikšića povodom prijetnji ambasadi SAD ne bi izazvala neku naročitu pažnju da uhapšeni nije član tzv. srpskog savjeta Crne Gore i jedan od vatrenih pobornika ekstremno nacionalističke ideologije velike Srbije, te vatreni pristalica Srpske Pravoslavne Crkve i istaknuti učesnik litija

NVO Montenegro international se obratila saopštenjem za javnost.

Saopštenje povodom hapšenja Veljka Mandića zbog prijetnji ambasadi SAD

Vijest da je uhapšen Veljko Mandić iz Nikšića povodom prijetnji ambasadi SAD ne bi izazvala neku naročitu pažnju da uhapšeni nije član tzv. “srpskog savjeta Crne Gore” i jedan od vatrenih pobornika ekstremno nacionalističke ideologije velike Srbije, te vatreni pristalica Srpske Pravoslavne Crkve i istaknuti učesnik litija.

Uhapšeni pripada krugovima bliskim sadašnjoj vlasti i pokojnog mitropolita Amfilohija. Ovo jasno govori da je nova vlast u Crnoj Gori zapravo po svojoj suštini grupa ekstremnih sljedbenika velikosrpskog fašizma, sljedbenika genocida iz Hrvatske, BiH i sa Kosova, te je lažno proevropska i civilizovana, a zapravo izrazito antievropska, antiamerička i anti-NATO te da je svojim stavovima, ponašanjem i ideologijom koju zastupa zapravo duhovni inspirator ovih prijetnji koje je iznio Veljko Mandić, a zbog kojih je uhapšen.

To što tu vlast kao ikebana čini i jedan “pošteni Albanac”, ljubitelj Beograda ne mijenja stvar uopšte. Treba primijetiti da je ovo hapšenje vrlo vremenski blizu hapšenja grupe državljana Srbije u Nikšiću koji su poslati direktno od strane Aleksandra Vučića i SNS-a da rovare po Nikšiću u predizbornoj kampanji za lokalne izbore, a u službi velikosrpskih političkih stranaka!

Da li je to slučajno podudarnost? Da li se to slučajno poklapa i sa vandalskim napadom na nikšićku džamiju prije par dana? Da li se slučajno to poklapa i sa ukidanjem prvostepenih presuda glavnim akterima pokušaja državnog udara iz oktobra 2016.godine, u organizaciji ruskih tajnih službi a potpomognutih od strane srpskih tajnih službi? Sa političkom smjenom rektora Univerziteta?

Osjeća se dolazak još jednog talasa velikosrpske histerije koji će biti praćen sa još političkih smijena, revanšizma, sve ekstremnijih i krimogenijih ispada njihovih sljedbenika, sve više Amfilohijevih murala, a možda uskoro i spomenika i srpskih zastava, a koje sve čuvaju naoštreni srpski omladinci.

Sve ovo previše podsjeća na Bosnu i Hrvatsku 90-tih, sa jednom razlikom. Crnogorci i Crnogorke imaju pravo na popravni ispit. Stoga, ova kriminalna, ratno-huškačka vlast mora što prije da padne i da se svi politički akteri dogovore oko uslova za nove parlamentarne izbore!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stop SNS
13.02.2021-13:20 13:20

velikosrpski cirkusanti su najveće ZLO u cijeloj regiji.
Treba ih zaustaviti svim mogućim sredstvima. Obustaviti svu mogućnost
financiranja izvana, kazniti svaki govor mržnje, ukinuti sve privilegije.
Na kraju, tko ne prestane sa huškanjem, deportovati u matičnu srbiju.

NE DOPUSTITE DA VAM KLEROFAŠISTI IZ SPC KROJE SUDBINU.