Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Vlado Božović je agent zapadne službe, zaboljela me njegova izdaja

Predsjednik pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević tvrdi da je po njegovim informacijama šef Matice srpske u Crnoj Gori Vladimir Božović agent jedne zapadne službe

Predsjednik pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević tvrdi da je po njegovim informacijama šef Matice srpske u Crnoj Gori Vladimir Božović agent jedne zapadne službe. Medojević kaže da su ga i ranije upozoravali na to ali da on nije vjerovao u takve tvrdnje, jer se oslonio na procjene, kako kaže, svog prijatelja Andrije Mandića koji mu je rekao da je riječ o jednom od najobrazovanijih Srba u Crnoj Gori.

Nebojša Medojević

“Da li pare koje dobijete od Vučića i Srbije, trošite tako što ćete kupiti od svoje tašte poslovni prostor za biblioteku Matice Srpske u Nikšiću – Robna kuća Nikšićanka? Vlado Božović, šef Matice srpske i prema informacijama koje sam nedavno dobio agent jedne zapadne strane službe. Sa njim sam imao veoma korektne odnose, gotovo prijateljske, i nijesam mogao da vjerujem kako se on preko noći promijenio. Zato sam morao da zamolim neke moje zapadne prijatelje da mi kažu ko je on. Žao mi je što tu provjeru nijesam uradio ranije, prije više godina, kad sam dobio prve indikacije na Odboru za bezbjednost”, navodi se u Medojevićevom saopštenju dostavljenom medijima.

On naglašava da je Božovića ”snažno branio misleći da je podmetačina”, kada su ih pripadnici bivšeg crnogorskog režima, na Odboru za bezbjednost, upozoravali da je Božović pripadnik stranih obavještajnih službi.

“Tada sam vjerovao u njegovo poštenje. Nažalost, ispalo je da se nije sve lagalo…. Božovićev paravan je srpski nacioanlizam, a u stvari se radi o profesionalnom obavještajcu, kriptografu, čije usluge koriste zapadne službe. Oslonio sam se, nažalost, na procjene mog prijatelja Andrije Mandića, koji mi je rekao da se radi o jednom od najobrazovanijih pripadnika srpskog naroda iz Crnoj Gori. Lijepo bi bilo da ovaj čovjek i njegova šira porodica saopšte koliko imaju nekretnina u Crnoj Gori i u inostratsvu, kao i broj firmi čiji su vlasnici. Sve boreći se za “vaskoliko” Srpstvo i “trpeći” pritisak Đukanovicevog režima. Ovu objavu sam morao da detaljno pregledam i dodatno obradim pošto me je ova izdaja Božovićeva mnogo zaboljela pa ne želim da bilo ko kaže kako sam nešto u brzini i ne razmišljajući sastavio”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Budva
10.11.2020-11:30 11:30

Medo i Vojvoda te prevario. Razlika je ovaj radi za zapad a Vojvoda od kolenice za BG i Moskva.

Nikola
11.11.2020-00:39 00:39

Jos nijesam upozna bozovica picoustanca , a da je cojek