Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević pozvan na proslavu 40. godišnjice Međunarodne demokratske unije

Poziv Medojeviću, kako se navodi u pozivnici, je uputio predsjedavajući Međunarodne demokratske unije (IDU) i nekadašnji premijer Kanade, Stiven Harper

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević pozvan je da prisustvuje proslavi 40. godišnjice Međunarodne demokratske unije (IDU), koja se održava 20. juna u Londonu, saopštila je partija.

Poziv Medojeviću, kako se navodi u pozivnici, je uputio predsjedavajući Međunarodne demokratske unije (IDU) i nekadašnji premijer Kanade, Stiven Harper.

Osim ceromonijalnog dijela, dodaju iz PzP, planirani su sastanci radnih grupa na kojima će učestvovati lideri stranaka desnog centra na kojima će se raspravljati o najaktuelnijim globalnim
problemima kao i izazovima savremenog konzervatizma i međusobnoj podršci i solidarnosti partija članica.

“Ovo je samo još jedan od dokaza da Pokret za promjene ima snažnu međunarodnu podršku od najrelevantnijih političkih lidera partija desnog centra u svijetu i ovaj događaj predstavlja priliku za jačanje bilateralne saradnje Pokreta za promjene i Demokratskog fronta sa najzanačjmim međunarodnim partnerima”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je Pokret za promjene stekao svoje punopravno članstvo u IDU 2014. godine u Seulu, na sastanku lidera članica IDU gdje je prisustvovao Medojević.

Ističu da su se tako svrstali u “najveću porodicu partija desnog centra”.

“PzP se na taj način svrstao u najveću porodicu partija desnog centra. Među njima je i Republikanska partija SAD Donalda Trampa, kao i Konzervativna partija Velike Britanije, CDU bivše njemačke kancelarke Angele Merkel i mnoge druge”, zaključuju iz PzP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
12.04.2023-22:46 22:46

Klerofasista, sovinista, desnicar, putinofil, velikosrbin, antievropljanin, konzervativac, rasista, obozavaoc Trampa, Le Pen, Orbana, Putina, Kim Dzong Ila, raznih desnicarskih i fasistickih partija, stranaka, organizacija, teoreticar zavjera… – Demokrata ?!

nenad_mne
13.04.2023-16:58 16:58

Oli svojim malobrojnim glasačima objasniti politiku DESNOG centa?