Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Mickeju bliži DPS lopovi nego DF

On tvrdi da, na osnovu dokaza koje je prikupio uz pomoć insajdera Dejana Lakića, Miomir Mugoša je, kaže Medojević, morao biti uhapšen i optužen za teška krivična djela zbog štete za budžet od više stotina miliona eura.

Ministru finansija i socijalnog staranja, Milojku Spajiću bliži DPS lopovi nego DF, poručio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

“U saradnji sa insajderom Dejanom Lakićem, nedvosmisleno sam javno dokazao postojanje zavjere u policiji, tužilaštvu, Upravi prihoda i Privrednom sudu u cilju stvaranja kriminalne organizacije koja je zlupotrebom službenog položaja, sa umišljajem, organizovano i u dužem trajanju, sprovodila kriminalni plan da se kroz složenu šemu fiktivnih faktura i firmi ošteti budžet Crne Gore za više stotina miliona eura. Jedan od ključnih članova te kriminalne organizacije je bio i direktor Uprave Prihoda koji je omogućavao ovim privilegovanim pojedincima i firmama da ostvaruju nelegalni prihod, na štetu budžeta i države Crne Gore”, naveo je Medojević.

Ističe da je naprosto nevjerovatna činjenica da je “Ministar Mickej nudio licu za koje je znao da postoje osnovane sumnje da je zloupotrebljavao službenu dužnost i omogućavao direktnu pljačku budžeta kroz nezakoniti povracaj PDV, lažne stečajeve i pranje novca, poziciju savjetnika u Vladi”!

“Država nije igračka. Ponašanje i djelovanje Ministra Mickeja ukazuje na postojanje jasnog umišljaja i motiva da zlouporebom pozicije Ministra stekne ličnu materijalnu korist, a posredno i nelegalnu i nelegitimnu političku korist za svoju partiju”, dodaje lider PzP-a.

On tvrdi da, na osnovu dokaza koje je prikupio uz pomoć insajdera Dejana Lakića, Miomir Mugoša je, kaže Medojević, morao biti uhapšen i optužen za teška krivična djela zbog štete za budžet od više stotina miliona eura.

“Nakon današnjeg saznanja o dilovanju Ministra Mickeja sa Mugošom i ponuda sa koruptivnim i kriminalnim elementima i Ministar Mickej ulazi u zonu krivične odgovornosti za saučesništvo u vršenju teških krivičnih djela, njihovom prikrivanju i ometanju pravde. Ministar Mickej je, očigledno, čisti DPS kadar, baštini isti odnos prema narodnim parama, korupciji, kriminalu kao i njegov idol Đukanović. Zato se lakše dogovara sa DPS lopovima nego sa DF-om”, zaključuje Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve