Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Krivokapićeva posjeta Srbiji besmislena, Jovanović: On je tragična ličnost

Na pitanje zašto Demokratski front ne sruši Vladu, Medojević je odgovorio da neće to da čine sa DPS-om

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je u emisiji 360 stepeni na N1 da posjeta premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića Srbiji “nije imala nikakav smisao ni sadržaj”, dok je predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović konstatovao da trenutni odnosi Srbije i Crne Gore nisu dobri i da su napravljene mnoge “greške u kontinuitetu”.

Prema uvjerenju Medojevića, „ova posjeta Krivokapića nije imala nikakav sadržaj i nije imala nikakav smisao“.

„Postoji mnogo zajedničkih tema oko kojih je moglo da se razgovara, kao što su granični prelazi, saradnja u energetici i zelenoj tranziciji, nastup na trećim tržištima…“, naveo je Medojević.

Ocijenio je da odnosi između dvije zemlje nisu dobri, i da je to dio toga „što imamo perverznu političku situaciju u Crnoj Gori“, precizirajući da „Vlada Crne Gore nema podršku u parlamentu“.

On tvrdi da Krivokapić ne želi da olakša političku situaciju i da da ostavku, već da koristi sadašnju situaciju da bi napravio svoju stranku.

Na pitanje zašto Demokratski front ne sruši Vladu, Medojević je odgovorio da neće to da čine sa DPS-om.

“Ja da sam premijer i da nemam većinsku podršku u parlamentu podnio bih ostavku. Ta Vlada za DF ne postoji, ali odnosi Crne Gore i Srbije su mnogo značajniji od Vlade. Ovo što se desilo u Srbiji je dobro što se desilo, ali nije bilo sadržaja, to je posljedica toga što Vlada nema nikakvu politiku”, rekao je Medojević.

On tvrdi i da „vlasnici Vijesti, pored lidera koalicije URA, Gojkom Perovićem, jednim tajkunom i sa famoznim predstavnicima međunarodne zajednice upravljaju Crnom Gorom“.

„Oni upravljaju Crnom Gorom. Pet ljudi, Krivokapić se tu ne pita ništa”, ističe Medojević.

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović kazao je da je Crna Gora u situaciji u kojoj nikad istorijski nije bila.

“Srbija, odnos Srbije sa Crnom Gorom, i sa druge strane sama Crna Gora, u situaciji u kojoj nikada u istoriji nije bila. Nema tu nekog sukoba među nama, nasilja, ali smo toliko mučeni i jedni i drugi da i od nečega što je politička prehlada možemo da stradamo više od perioda kada su se potezale puške“, kazao je Jovanović.

Rekao je i da je Krivokapić tragična ličnost.

“Koji Zdravko Krivokapić sporazum može da potpiše u Beogradu ako nema podršku u parlamentu. A zašto je premijer? Iz prostog razloga što je DF doveden u situaciju u kojoj se srpska opozicija našla 2012. godine. Onog trenutka kada je na izborima pobijeđen DPS nakon 30 godina, tog trenutka se desila velika promjena u Crnoj Gori. Opozicija se morala mijenjati. Meni se čini da su neki koalicioni partneri iz njihove većine danas bliži DPS-u, nego DF-u”, kazao je Jovanović.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lea
05.11.2021-06:12 06:12

Cudo jedno, koliko prazne price, srusili ste vi svi koji ste danas fol zabrinuti srecnu zemlju u kojoj nije bilo beskucnika i prosjacenja za lijecenje i sad prica o dekoru , narodnoj volji, naroda bez novca, veselosti, planova , zelja ,malih ljudskih radosti, osim srece sto ce gledati kako ce nekima koje uvate oduzimati nekakvu imovinu i onda je dijeliti tom istom sludjenom narodu? Takav isti zakon postojao je 70-tih godina proslog vijeka, zamislite to, nikad nije zazivio,i onda je to nekome palo na pamet.