Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Ko plati reket Dritanu, neće biti procesuiran

Uzalud je Dritan smijenio šefa ANB-a i postavio svoje ljude sa zadatak da unište dokaze protiv njega. Sve to postoji i dalje. Svaka njegova tzv. akcija protiv kriminala završava ili nagodbom sa mafijom da za novac prestane progon ili protivzakonitim odlukama kojima se država Crna Gora uvodi u ozbiljan rizik od plaćanja odštete, navodi Medojević

Sve aktivnosti Dritana Abazovića od kako je ušao u sektor bezbjednosti u decembru 2020. godine bile su usmjerene na preuzimanje pozicija Mila Đukanovića i nastavljanju uzimanja tala od narko kartela i švercera cigareta, kazao je Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene.

“Strane i domaće službe imaju nesporne dokaze da je Abazović ostvario neposrednu komunikaciju sa kavačkim i škaljarskim narko klanom i da im je dostavljao povjerljive informacije dobijene od stranih partnera. Zato su propale akcije zaplijene 1500 kg kokaina u kontejnerima Krstovića i 500 kg u banana Volija jer je vlasnik droge bio obavješten o međunarodnim akcijama i nije preuzeo robu. A na osnovu akcije jedne zapadne obavještajne službe razotkrivena je, do sada, neviđena šema šverca cigareta, koje je Dritan nezakonitim Odlukama Vlade oduzeo od vlasnika iz skladišta u Slobodnoj zoni Bar, pa ih onda on preko jednog od postojećih duvanskih kartela dalje švercovao”, ističe Medojević.

Za naše službe, tvrdi Medojević, nije sporno da je Dritan na vrhu kriminalne organizacije koja je uzimala reket od po 150.000 eura po šleperu od švercera cigareta.

“Uzalud je Dritan smijenio šefa ANB-a i postavio svoje ljude sa zadatak da unište dokaze protiv njega. Sve to postoji i dalje. Svaka njegova tzv. akcija protiv kriminala završava ili nagodbom sa mafijom da za novac prestane progon ili protivzakonitim odlukama kojima se država Crna Gora uvodi u ozbiljan rizik od plaćanja odštete”, navodi Medojević.

Prema njegovim riječima, način na koji je Abazović srušio građevine i uništio opremu firmi Montenegropetrol, oduzeo posao Pomorskom Saobraćaju će dovesti do velikih cehova za odštetu prvatnim vlasnicima.

“To se radi drugačije i bez pravnih i finansijskih rizika po zemlju. Zakon o zaplijeni imovine stečene kriminalom i zakon o porezu na ekstra profit su iz iste kriminalno-korupcionaške šeme. Ko plati reket Dritanu, neće biti procesuiran. Ko ne plati, ide na doboš”, ističe Medojević.

Abazović je, tvrdi on, “do grla u kriminalnim dilovima sa DPS tajkunima, narko klanovima i švercerima cigareta”.

“Svaki dan njegove vladavine, sve više košta građane Crne Gore, a njemu trpa u džepove desetine miliona stečenih zloupotrebom pozicije premijera, koju je stekao izdajom birača od 30.8.2020. i koalicijom sa DPS mafijom”, navodi Medojević.

PzP cijeni da je raspisivanje izbora jedini legitimni i demokratski način sa se zaustavi djelovanje “Dritanove korumpirane i kriminalne hobotnice i da Crna Gora konačno dobije Vladu koja će odgovarati građanima Crne Gore i sprovesti neophodne reforme u bezbjednosnom sektoru, tužilaštvu, pravosuđu, javnoj upravi koje će stvoriti neophodne političke i institucionalne osnove za efikasnu dekriminalizaciju institucija i borbu protiv korupcije i kriminala”.

“Dritan Abazović i članovi njegove kriminalne grupe su dio problema i prepreka neophodnim reformama”, zaključuje Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve