Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: DPS i Vijesti vojnici duboke države

Ova Vlada nije Vlada građana i države Crne Gore, već globalne duboke države, smatra Medojević

Ako je tačna informacija da je postojala bezbjednosna procjena Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB i policije da je na Cetinju moglo doći do oružanog sukoba (u šta ja ne vjerujem) prilikom ustoličenja Mitropolita Joanikija, onda je postupanje policije i MUP-a u danima prije događaja bilo neprofesionalno i nosioci rukovodećih funkcija u sektoru bezbjednosti treba da budu smijenjeni, rekao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Naime, ako je ANB napravio bezbjednosnu procjenu na osnovu obavještajnih podataka o namjerama DPS-a kao organizatora skupa da upotrijebi vatreno oružje prema službenicima policije, onda je u okviru te procjene ANB morao identifikovati organizatore, finansijere, izvršioce, pomagače, kao i hijerarhijske pozicije konkretnih ličnosti zaduženih za izvođenje terorističkih akcija”, navodi Medojević.

ANB je, smatra on, morao da locira logističke punktove za naoružavanje, obuku i opremanje pojedinaca, sisteme komunikacija, maršrute kretanja, punktove okupljanja, mete djelovanja, planove za sakrivanje izvršioca terorističkih akcija, opstrukcije kretanja i dejstva policijskih snaga, uništavanja dokaza i druge konkretne aktivnosti terorističke grupe.

“Ukoliko je ANB u svojoj procjeni utvrdila da postoji opasnost i rizik od oružanih dejstava protiv policije, bila je obavezna da nadležno tužilaštvo odmah obavjesti o tim saznanjima kako bi se zabranilo svako okupljanje građana na Cetinju, zbog opasnosti od terorističkih akcija, i dostavi operativna saznanja policiji i tužilaštvu radi preventivnih akcija prema organizatorima i članovima terorističke organizacije koja planira oružane napade”, navodi Medojević.

Lider PzP-a kaže da ako je MUP imao zvaničnu “procjenu ANB-a da će organizator tj. DPS izvesti terorističku akciju na Cetinju 5.9. onda je Ministar morao zabraniti svako okupljanje na Cetinju, a policija je morala pohapsiti lica koja je ANB u svojoj procjeni bezbjednosti identifikovala kao organizatore, finansijere i izvršioce terorističkih akcija”.

On pita zašto je MUP propustio da djeluje u pravcu eliminisanja rizika po život i službenika policije, ali i građana Cetinja.

“Zašto MUP nije u petak 3.9. obavjestio javnost o opasnostima od terorističkih akcija i uveo policijski čas na Cetinju do prestanka opasnosti od terorizma? Zašto je MUP dozvolio održavanje više neprijavljenih i nelegalnih skupova DPS-a? Zašto je MUP krio od javnosti saznanja ANB-a o opasnostima od terorističkih akcija na Cetinju 5.9”, pitao je Medojević.

Pita i zašto ministar unutrašnjih poslova nije, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenima, “pokrenuo proceduru za zabranu rada DPS-a kao političke organizacije koja je pripremala oružanu pobunu i terorističke akcije 5.septembra”.

“Ponašanje MUP-a i Vlade Crne Gore ukazuje na postojanje zavjere sa DPS-om u cilju sprečavanja Crkve da obavi ustoličenje Mitropolita radi ostvarenja političkih ciljeva i interesa DPS-a i vlasnika Vijesti i njima bliskih partija i struktura vojnika globalne duboke države”, kazao je Medojević

Prema njegovim riječima, nevjerovatno je priznanje ministra da je imao zvanične procjene ANB-a o opasnostima od terorizma, a da nije prstom mrdnuo da o tome obavjesti javnost ili da preventivnim djelovanjem eliminiše rizike, zabrani okupljanje, uvede policijski čas i pohapsi aktere terorističke zavjere.

“Naravno, istina je sasvim drugačija. DPS i vlasnici Vijesti su imali zajednički plan da isceniraju vještačku krizu na Cetinju, naprave lažne bezbjednosne procjene i onemoguće ustoličenje Mitropolita na Cetinju. Zbog izdaje ključnih ljudi na čelu bezbjednosnog sektora, Đukanoviću je garantovano da ustoličenje neće biti i samo je trebalo postaviti scenografiju za objavljivanje “pobjede”, tvrdi Medojević.

Po njegovom mišljenju, da bi Đukanović proglasio “pobjedu” i izjavio da SPC više nema šta da traži na Cetinju i presložio da Cetinjski manastir postane kulturno-istorijski spomenik.

“Veljović bi rekao da je “patriotska policija” prešla na stranu “naroda”. DPS bi onda pozvao na “dijalog”, Milovi plaćeni lobisti bi podržali internacionalizaciju “krize” u CG, Vlada bi se pokazala kao nesposobna da vrši vlast na čitavoj teritoriji Crne Gore, Patrijarh SPC bi bio ponižen… Preko Predsjednika Skupštine bi počeo “dijalog” o formiranju Vlade nacionalnog spasa. DPS bi se vratio u Vladu. Dogovorili bi se vanredni predsjednički i parlamentarni izbori 2022. Milo bi obećao da napušta politiku, a bio bi mu zakonski garantovan doživotni imunitet od krivičnog progona”, navodi Medojević.

Međutim, Medojević ocjenjuje da je “planove Mila i Vijesti” razbio Porfirije.

“Ali ove velike planove Mila i Vijesti razbio je u paramparčad jedan čovjek – Patrijarh Porfirije, koji nije htio da odustane od ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju po cijenu zivota. I sve maske su pale. Svi su pokazali svoje pravo lice. DPS i koncern Vijesti imaju istog vlasnika – globalnu duboku državu. Milo i Miško Perović imaju iste gazde i iste neprijatelje”, ističe Medojević.

On dalje tvrdi da ova Vlada nije Vlada građana i države Crne Gore, već globalne duboke države.

“Zato im smeta DF. Zato im smeta istinsko pomirenje Crnogoraca i Srba. Zato se plaše suštinske tranzicije i reformi.
Zato se ide na tajne večere kod Katnića, zato se tajno sastaju sa Roćenom i Milom”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
paja raja
11.09.2021-18:17 18:17

Ovom cetniku motor u glavi je totalno prolupao ovom pomoci nema direkno ceranje na smtliste!