Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Međedović, Pepeljak i Lukač ne isključuju mogućnost prelaska u drugu partiju; BS: Riječ je o političkoj trgovini

Indira Međedović pomoćnica je direktora Tržnice i pijace Podgorica, Denis Lukač je direktor Sektora za upravljanje i regulisanje saobraćaja u Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore, a Emir Pepeljak takođe je zaposlen u ŽICG, na ove pozicije stupili su tokom učešća BS u vlasti

Predsjednik Foruma mladih Bošnjačke stranke Podgorica Emir Pepeljak, njegov zamjenik Denis Lukač i predsjednica Foruma žena BS Podgorica Indira Međedović juče su saopštili da su podnijeli ostavke na sve funkcije, te da napuštaju ovu političku partiju. Oni su za Standard kazali da razlog nije to što je BS sada partija u opoziciji, ali je ostalo nejasno da li svoj politički angažman nastavljaju u GP URA kako se spekuliše ili neku drugu partiju u vlasti. Kazali su da će o tome blagovremeno obavijestiti javnost. Iz BS za Standard kažu da su partiju napustila četiri člana, te da smatraju da je riječ o političkoj trgovini.

Indira Međedović pomoćnica je direktora Tržnice i pijace Podgorica, Denis Lukač je direktor Sektora za upravljanje i regulisanje saobraćaja u Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore, a Emir Pepeljak takođe je zaposlen u ŽICG, na ove pozicije stupili su tokom učešća BS u vlasti.

NIJE ISKLJUČENA MOGUĆNOST PRELASKA U DRUGU PARTIJU

”Sve stoji u saopštenju, sve što sam htjela da kažem. O svemu ostalom bićete obaviješteni dalje”, kazala je Standardu Indira Međedović.

Na pitanje na šta se odnosi dio saopštenja u kome navode da će podršku dati nekim progresivnim snagama, te da li to znači da će podržati URU ili neku od partija vlasti, Indira odgovara da će kasnije saopštiti ukoliko bude imala da kaže nešto po tom pitanju.

“Ne znači ništa. Stojim iza toga što piše u saopštenju, ima sve decidno što sam htjela da kažem. A kasnije ako budem imala nešto da kažem, obavijestiću”, kazala je ona.

Emir Pepeljak Standardu je dao sličan odgovor, a na pitanje da li prelaze u neku drugu partiju, on kaže – ”sad za sad ne”.

“Možemo samo da potvrdimo da je tačna informacija da napuštamo BS, a ostalo ostavljamo za nas”, rekao je Pepeljak u izjavi za Standard.

O tome da li su se njihovi pogledi na funkcionisanje partije i ambicije promijenile otkako Bošnjačka nije u vlasti ili je nešto drugo u pitanju, Denis Lukač kaže da to datira od ranije, te da su ukazivali na neke stvari rukovodstvu.

”Nije ključna stvar zato što nije u vlasti. Principi neki su u pitanju, odustalo se od osnovnih načela”, rekao je Lukač za Standard.

Lukač nije isključio mogućnost da će oni svoj politički put nastaviti u nekoj drugoj partiji.

“To vam sad ne mogu reći jer ćemo da vidimo. Nismo pregovarali ni sa jednom partijom vladajućom ili opozicionom, ali sebe i dalje vidimo u političkom životu. S tim što ćemo da vidimo, ne znam, nisam neko ko mijenja partije svako malo… Prelazak u neku drugu partiju nije bio razlog za napuštanje BS, s tim što nije isključeno, ako nađemo zajednički jezik s nekom od partija. Biće javnost blagovremeno obaviještena”, rekao je on.

BS: Oni koji pričaju o navodnim privilegijama vrha stranke su upravo uživali sve privilegije Odbora

Iz Bošnjačke stranke Standardu su kazali da su obaviješteni iz medija da su njihova dosadašnja četiri člana partije odlučili da više ne budu dio BS.

”Odbor BS Podgorica se svima njima zahvaljuje na saradnji. Ne želeći da ulazimo u motive njihovog izlaska, pretpostavljamo da je riječ o “političkoj trgovini”. Bošnjačka stranka ima svoju ideološku profilaciju i na taj način usmjerava pravce svoje politike. To znači da mi ne želimo da po svaku cijenu budemo dio vlasti, gazeći po načelima po kojima je prepoznata Bošnjačka stranka. Očigledno da je nekima bitno da su samo dio vlasti”, kazali su iz BS.

Kako dodaju u odgovoru, njihova politika je bazirana na jasnom funkcionisanju i oni koji danas pričaju o navodnim privilegijama vrha stranke su upravo uživali sve privilegije Odbora u prethodnom periodu.

”To znamo svi mi u Odboru, a to znaju i oni.  Forum Mladih BS Podgorica, kao i Forum žena BS Podgorica funkcionišu u punom kapacitetu i odlazak dva dosadašnja člana ni u kakvom slučaju ne mogu ugroziti rad ovih organa.  Bošnjačka stranka nastavlja svoju misiju, jer imamo obavezu prema više od 16 hiljada građana koji su nam dali povjerenje. Svoju snagu i jedinstvo ćemo potvrditi na Kongresu partije”, odgovorili su Standardu iz BS.

Očuvanje bošnjačkog identiteta i borba za građansku Crnu Goru, kako ističu, su njihov putokaz za period koji slijedi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sila
23.05.2021-16:48 16:48

DJe god da podjete u bilo koju partiju znajte da BS nece izdati nikad DPS !