Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mašković: U narednim mjesecima ubrzati reforme i pokazati konkretne rezultate

Sagovornici su se saglasili o važnosti razmjene znanja i dobrih praksi na polju evropske integracije, kroz tješnju komunikaciju i koordinaciju resornih ministarstva, saradnju civilnog sektora dvije države u proces pristupanja EU, kao i na polju bezbjednosti

Ključni cilj Crne Gore je članstvo u EU i u tom pravcu u narednim mjesecima moramo ubrzati reformske procese i pokazati konkretne rezultate, kazao je državni sekretar Ministarstva evropskih poslova Aleksandar Mašković.

On je danas, kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, primio delegaciju Gruzije koju je predvodio zamjenik ministra vanjskih poslova te zemlje Tejmuraz Janjalia.

Mašković je prenio da Gruzija može da računa na punu podršku Crne Gore u ostvarenju članstva u NATO-u i EU.

„Ulazak u EU je jako važan za građane Gruzije. To potvrđuje činjenica da njih 85 odsto podržava evropski put i zato nam je bitno da dobijemo status kandidata za članstvo u EU“, kazao je Janjalia.

On je kazao da bi članstvo u NATO-u i EU osnažilo poziciju te države, posebno u kontekstu aktuelne narušene bezbjednosne situacije.

“Sagovornici su se saglasili o važnosti razmjene znanja i dobrih praksi na polju evropske integracije, kroz tješnju komunikaciju i koordinaciju resornih ministarstva, saradnju civilnog sektora dvije države u proces pristupanja EU, kao i na polju bezbjednosti”, dodaju iz Sekretarijata.

U tom kontekstu, kako se navodi, su dogovorili da u narednom periodu obje strane pristupe identifikaciji ključnih oblasti saradnje na temelju kojih će pripremiti memorandum o saradnji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve