Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Mašković: Čađenović u javnim istupima objelodanio lične podatke dva bivša štićenika ustanove na Kakarickoj gori

Mašković je govorio i o detaljima iz inicijative za razrješenje Čađenovića koja je danas puštena u skupštinsku proceduru

Šef kluba odbornika SD-a Miloš Mišković obratio se Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup tražeći informaciju da li će protiv Marka Čađenovića, direktora ustanove na Kakarickoj gori, pokrenuti postupak zbog kršenja podataka o zaštiti ličnosti jer je u javnim istupima objelodanio lične podatke dva bivša štićenika te Javne ustanove. Pored toga, Mašković je govorio i o detaljima iz inicijative za razrješenje Čađenovića koja je danas puštena u skupštinsku proceduru.

„Čađenović je potvrdio sve naše ranije navode i saopštio je da su se u toj ustanovi koristili narkotici. Zbog toga su četiri korisnika udaljena iz te javne ustanove. Kada se u ustanovu koja se bavi odvikavanjem od narkotika uđu narkotici, očigledno je da u sistemu postoji problem, a za takav propust neko treba da snosi odgovornost. Sasvim je nevažno ko. Bitno je da ustanovimo ko je kriv za takav propust. Najproblematičnija je činjenica da je on imenovao dvoje biviših štićenika te ustanove, imenom i prezimenom. Saopštio je zbog čega su bili u ustanovi i koliko dugo, kao i koji je rezultat njihovog tretmana u toj ustanovi što je kršenje ljudskih prava“, rekao je Mašković.

On je kazao da je odbornicima Skupštine Glavnog grada nikada nisu dostavljeni porgram rada niti biografija Čađenovića, a uprkos tome on je izabran za tu važnu funkciju. „Iako se trudimo da iz čitave priče isključimo politički aspekat, moramo podsjetiti gospodina Čađenovića da jeste član partije – Nove srpske demokratije i da je kao njen kadar došao na čelo te ustanove. Juče je, Čađenović na jednoj televiziji tvrdio suprotno. Sa druge strane, insistirali smo da nam se dostave sve biografije, uključujući i njegovu, ali ona nije dostavljena. Ni dan danas ne znamo kakav je to famozni program rada na osnovu koga je on odabran. Ovo je njegov prvi posao na rukovodećoj poziciji u životu. Ranije nije imao iskustva na tim pozicijama“.

“Moramo shvatiti da se na čelo takve ustanove ne smije kadrirati kako bi se zadovoljavali partijski apetiti. Na čelo takvih ustanove moraju dolaziti ljudi koji imaju profesionalne kompetencije“, poručio je Mašković.

Predjsednica Savjeta za prevenciju narkomanije i drugih bolesti zavisnosti Skupštine Glavnog grada Mr sci. dr Maja Miročević Rotolo prisutnim medijima je kazala da je sazvala sjednicu Savjeta za 04. decembar 2023. godine.

„Sjednica je otvorena za javnost i koristim ovu priliku da sve pozovem da prisustvujete. Sazivanje ove sjednice Savjeta nijesam doživjela samo kao svoju poslovničku obavezu, već sam kao građanka Podgorice i ljekar imala moralnu i profesionalnu obavezu da dam doprinos da se pokuša utvrditi potpuno i tačno činjenično stanje povodom, kako smo saznali iz medija, alarmantnih i zabrinjavajućih dešavanja u ovoj Javnoj ustanovi“, kazala je dr Miročević Rotolo.

Odbornik Građanske inicijative 21.maj Aleksandar Saša Zeković je naveo da nije prvi put da se dešava ova situacija.

“Ne isključujem da su prethodne strukture bolje prikrivale loše stanje u ustanovi. Predlažem da sve političke partije izađu iz organa upravljanja ustanove i da se imenuju stručna lica. Direktor je ozbiljno prekoračio svoja ovlašćenja u istupima”,  rekao je Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve