Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Martinović: Apsolutnu i namjernu opstrukciju u izboru TS vrši Andrija Mandić, po nalogu Vučića

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović poručio je Demokratskom frontu da ta partija niti traži, niti su predložili bilo kojeg člana Tužilačkog savjeta

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović poručio je Demokratskom frontu da ta partija niti traži, niti su predložili bilo kojeg člana Tužilačkog savjeta.

“Jedini naš interes je da se po prvi put u istoriji ove zemlje formira nezavisno i profesionalno tužilaštvo koje neće instrukcije tražiti od bilo koje centra moći, niti za rad tržiti odobrenja od bilo kog iz partije, birajući mete shodno interesima partije. Mi želimo, i izborićemo se za Tužilaštvo koje radi jedino i isključivo u interesu građana Crne Gore. To je gospodo iz DF-a promjena koju su sanjali građani ove zemlje, a ne podmukla zamjena kakvu sanjate vi”, navodi Martinović.

A onda je poručio DF-u.

“Logika “a la Slavoljub Migo Stijepović”, kojoj sinhronizovano pokušavate zatrpati medije ovih dana više ne prolazi. Previše su građani ove zemlje jada vidjeli od te logike i tog načina koji bi vi sad, na mala vrata, lažima i kukavičlukom, da im opet podvalite. A ta logika kaže sledeće: Aleksa Bečić je kriv zato što nije tražio da njegov advokat bude član Tužilačkog savjeta (TS), a Andrija Mandić nije kriv zato što blokira izbor TS u pokušaju da u njega ugura svog ličnog advokata i advokata Nove srpske demokratije”, ističe Martinović.

DF je, navodi on, amaterski provida.

“DF želi potpunu kontrolu nad Tužilačkim savjetom. A cilj je da predloženi Bulatović, oko kojeg ucjenjujete i blokirate cio proces, do izbora vršioca dužnosti VDT ima “zlatni glas”, odnosno, da se vd VDT bira po mjeri DF-a, kao što je Katnić biran po mjeri DPS-a. Ali ne brinite, to nikad nećemo dozvoliti. Ni vama ni bilo kome drugom. Nikad više. Logički sledstveno rečenom, apsolutnu i namjernu opstrukciju u izboru TS vrši Andrija Mandić, a to radi po nalogu Đukanovićevog druga Aleksandra Vučića. U prilog tome govore veoma jasno sinhronizovani napadi iz Beograda. Demokrate su ta prereka koja ne dozvoljava da ova zemlja još jednom bude talac interesnih grupa maskiranih u politiku”, kazao je Martinović.

Zato ponavlja.

“Ne interesuje nas niti jedan član TS, niti smo ijednog predložili, ali zato niti jednoj partiji nećemo dozvoliti da ima kontrolu nad TS. Jer, baš kako smo vam to i kazali: ovom narodu je potrebna promjena, a ne zamjena DPS-ovog Milivoja DF-ovim ili bilo čijim drugim Milivojem”, kazao je Martinović.

Ističe da jedini koji uslovljavaju i ucjenjuju od prvog dana je DF.

“Mjesecima nijesmo imali budžet jer ste uslovljavali Palramentarnu većinu i Vladu. Mjesecima blokirate Skupstinu, ali ne bojkotujete funkcije u izvršnoj vlasti. Ucjenjivali ste i tokom donošenja Zakona o unutrašnjim poslovima. Od prvog dana napadate Vladu i svaku njenu odluku. Ni 20 minuta joj niste dali, a ne 200 dana. Mjesecima u fioci držite zahtjev za skidanje imuniteta poslaniku DPS-a”, navodi Martinović.

Sve to, ističe, DF radi po nalogu Aleksandra Vučića, i zato je jedini krivac za sve što se dešava u državi niko drugi do Andrija Mandić, na opšte razočarenje ljudi koji su sanjali slobodu i promjene.

“Vaše destrukcije je dosta, svakom je više providna. Evo vam samo poslednji primjer: četrnaest godina godina sve one koji bi ustali na himnu podlo označavate kao izdajnike, a onda lider DF-a, Andrija Mandić, na istu ustane i odsluša sve četiri strofe. To je ta dosljednost. Sve u svemu. DPS i Mandić su kancer Crne Gore, i odlično znate da to građani vide i prepoznaju. Da više ne dužimo, zato dobro utvrdite sledeće, i nemajte ni trunke sumnje u našu riješenost: Ucjene više ne dolaze u obzir. Nikada. Sad ćete vidjeti kako se radi”, poručuje Martinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Martinović: Apsolutnu i namjernu opstrukciju u izboru TS vrši Andrija Mandić, po nalogu Vučića – CG Vijesti
04.08.2021-22:03 22:03

[…] Aktuelno […]