Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Martinović: Ako trubljenjem ne smijene vlast, održaće još jedan sastanak

"I dalje se ne zna se ko je organizator, bez obzira što javnosti pokušavaju da nametnu da im je Džemal Perović lider. Ne reaguju ni na optužbe svog ideologa, odbjeglog tajkuna, da su među njima pripadnici UDBE", navodi Martinović

Subotnji protesti na smanjenom prostoru ispred Skupštine pokazali su konstantan pad, predvodnike bez ideje i energije koji ne znaju ni šta ni kako dalje, uz sve manje podrške okupljenih aktivista opozicije, i bez interesovanja građana, saopštio je Momčilo  Martinović, poslanik DPS u Skupštini Crne Gore.

“I dalje se ne zna se ko je organizator, bez obzira što javnosti pokušavaju da nametnu da im je Džemal Perović lider. Ne reaguju ni na optužbe svog ideologa, odbjeglog tajkuna, da su među njima pripadnici UDBE”.

Uz to su, dodaje Martinović i kontradiktorni.

“Saopštavaju jednoj poznatoj svjetskoj agenciji  da su protiv stranih i opozicionih uplitanja, a potpisuju sporazum za budućnost sa 39 poslanika opozicije. I tako opozicionari potpišu sporazum sa samima sobom – jer u organizacionom odboru Demokrate imaju svog odbornika iz Kotora Pejovića, Milačić svog aktivistu Kurgaša, a Dritan i URA Gajevića. S druge strane medijski koncern Vijesti traži pomoć Brisela, i očekuju da taj isti Brisel podrži grupicu politikanata koji su prihvatili zahtjev opozicije da odmah poslije prvih izbora može doći do zaokreta na državnom strateškom evropskom kursu. A onda su se samozvani lideri sastali i zaključili to isto sto su im iz Vijesti juče nacrtali na naslovnici i  političko vođstvo prepustili novoj članici DF-a, Demokratama, makar da malo odmijene svog novog lidera Džemala”.

A okupljanja, dodaje Martinović više ne najavljuju.

“Samo akcije građanske neposlušnosti koje „kreativni timovi” rade po priručniku. Ako trubljenjem nekoliko poletarca URA-e u sedam ujutru Ulicom Slobode ne uspiju da smijene vlast, odrzaće još jedan sastanak”, zaključuje Martinović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve