Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Marović: Nastavićemo da unaprijeđujemo dobrosusjedske odnose sa Kosovom

Crna Gora spremna da podijeli sa Kosovom institucionalno znanje i ekspertizu stečenu u pregovaračkom procesu i pruži tehničku pomoć u različitim oblastima evropske integracije, poručila je Marović

Crna Gora i Kosovo će nastaviti da unaprjeđuju prijateljske i dobrosusjedske odnose, saradnjom u različitim oblastina, poručeno je sa sastanka potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović sa ambasadorkom Kosovo u Crnoj Gori Arijanom Žerkom Hodžom.

“Crna Gora je predvodnik u regionu u oblasti evropskih integracija, a Kosovo je spremno da primjenjuje vaša iskustva”, kazala je Žerko Hodža.

Ona je izrazila interesovanje Kosova za razmjenu iskustava sa Crnom Gorom, naročito u oblasti digitalizacije.

“Postoji još oblasti u kojima se može unaprijediti saradnja, a Crne Gora je spremna za da uloži napore da tu saradnju osnaži i poboljša”, poručila je Marović.

Ona je upoznala ambasadorku, da je Vlada “fokusirana na ispunjenje privremenih i dobijanje završnih mjerila u poglavljima 23 i 24 do kraja godine”.

“Crna Gora spremna da podijeli sa Kosovom institucionalno znanje i ekspertizu stečenu u pregovaračkom procesu i pruži tehničku pomoć u različitim oblastima evropske integracije”, poručila je Marović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve