Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Ustavno-politički skandal da premijer bira sudije

Ustav Crne Gore propisao je sastav Sudskog savjeta, i upravo zbog nedvosmislenog ustavnog određenja ne smije se dozvoliti tumačenje koje derogira najviši pravni akt, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković

Ustav Crne Gore propisao je sastav Sudskog savjeta, i upravo zbog nedvosmislenog ustavnog određenja ne smije se dozvoliti tumačenje koje derogira najviši pravni akt, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković.

Učešće premijera Vlade u tehničkom mandatu Zdravka Krivokapića u odlučivanju o nosiocima funkcija u sudskoj vlasti ocijenio je na sljedeći način.

“Sama pomisao da Zdravko Krivokapić, kao šef izvršne vlasti i privremeni rukovodilac radom ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa, treba da prisustvuje, a kamoli da odlučuje o nosiocima funkcija u sudskoj vlasti je ustavno-politički skandal”, objavio je Marković na Twitter-u.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
17.02.2022-14:54 14:54

Gospodine Markovicu mislim da je pozitivno sto dajete javnu izjavu o ovim nezakonitim dogadjajima ali se sjetite rijeci gospodina Mila Djukanovica da sve sta ovi zlotvori Crne Gore cine protiv drzave u kojoj zive treba precizno zapisati pa kada dodje vrijeme za to onda im dijeliti zatvorske nagrade po zasluzi. Hvala na paznji.