Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Marković: Skupština da postavi pitanje da li je Milatović povrijedio Ustav, dao je primat SPC, zloupotrijebio VCG…

''Potrebno je hitno reagovanje i pozivanje na odgovornost aktuelnog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i da Ustavni sud razmotri i izjasni se o kršenju Ustava Crne Gore u ovom slučaju. Ona je sekularna država, a Jakov Milatović je položio zakletvu na Ustav Crne Gore da će je kao takvu i poštovati, a evo kroz ovu situaciju jasno vidimo da je vrlo brzo tu zakletvu i prekršio''

Funkcionerka Liberalne partije Jelena Marković kazala je kako zahtijev od novog saziva Skupštine Crne Gore da postave pitanje da li je predsjednik države Jakov Milatović prekršio Ustav.

Ona ističe kako je Milatović Srpskoj pravoslavnoj crkvi dao primat.

“Tražim od novog skupštinskog saziva da postave pitanje odgovornosti predsjednika države i razmotre da li je Jakov Milatović prekršio Ustav Crne Gore tako što je jednoj vjerskoj zajednici tj. Crkvi Srbije dao primat da uz njegovo zvanje Predsjednika bude jedina prisutna vjerska zajednica na mjestu u selu Dolima u Pivi đe je nastradao nedužni narod? Zašto da bilo koja crkva prisvaja i da radi nešto što ne bi trebala u državi Crnoj Gori jer je ona po Ustavu sekularna, a sve pod zastavom tuđe države i uz pomoć aktuelnog predsjednika koji je ispod zastave koja nije crnogorska, a on jeste predsjednik Crne Gore, održao govor”, ističe ona.

Marković kaže kako je Milatović zloupotrijebio i vojsku.

“Zloupotrijebio je kao predsjednik čak u tom činu i crnogorsku vojsku koja je bila kao počasna garda dovedena u poziciju služenja crkvi Srbije? Smatram da je ovo zloupotreba službenog položaja, a po jasnoj recepturi preuzetoj od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je crkvu uveo u državne institucije”, dodala je.

Kaže da je potrebno hitno reagovanje.

“Potrebno je hitno reagovanje i pozivanje na odgovornost aktuelnog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i da Ustavni sud razmotri i izjasni se o kršenju Ustava Crne Gore u ovom slučaju. Ona je sekularna država, a Jakov Milatović je položio zakletvu na Ustav Crne Gore da će je kao takvu i poštovati, a evo kroz ovu situaciju jasno vidimo da je vrlo brzo tu zakletvu i prekšio. Pozivam na odgovornost povodom kršenja Ustava Crne Gore nadležne institucije da reaguju”, zaključila je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mićko
14.06.2023-12:30 12:30

Bravo Jelena on je dao primat okupatorskoj crkvi Srbije koja negira sve Crnogorsko, zloupotrebio je i vojsku CG, okle mu pravo da u jednoj sekularnoj drzavi dovodi popove crkve Srbije da predikaju zrtvama terora!

Tara
14.06.2023-13:08 13:08

Aktuelni Pres'ednik CG..je SS crkva Srbije..tuzno..sramotno..neodrzivo!

dragan
14.06.2023-13:26 13:26

Bravo! Podrska!

vlada
14.06.2023-16:20 16:20

Mozda zato sto su svi nastradali 1943 bili srbi. Da su bili crnogorci ustase ih ne bi ubijali jer se saveznici ne ubijaju.

RIR
14.06.2023-16:42 16:42

…tako je Jelena !
ukoliko ne reaguju a svi koji to treba da urade i donesu Odluku da je povrijedio Ustav CG -onda ce on to ponavljati i dalje …
/sve je ovo očekivano … /